Malatya
20 Mayıs, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.22
  • EURO
    35.14
  • ALTIN
    2503.2
  • BIST
    10643.58
  • BTC
    66220.62$

İLÇE KOORDİNASYON TOPLANTILARININ 7. DURAĞI YAZIHAN İLÇESİ OLDU


İLÇE KOORDİNASYON TOPLANTILARININ 7. DURAĞI YAZIHAN İLÇESİ OLDU
MUHTARLARIYLA BİR ARAYA GELEN BAŞKAN GÜRKAN:“ALLAH BİRLİĞİMİZİ, DİRLİĞİMİZİ BOZMASIN”


2021 yılı MuhtarlarKoordinasyon Toplantısı’nın yedincisi, Yazıhan İlçesi’nde Büyükşehir BelediyeBaşkanı Selahattin Gürkan ve muhtarların katıldığı toplantıylagerçekleştirildi. Toplantıya, Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk, AK Parti İl Başkanvekili İsmail Hakkı Pekel, AK PartiKadın Kolları Başkanı Özlem Pelitoğlu, Genel Sekreter Cemal Nogay, GenelSekreter Yardımcıları, siyasi parti ilçe başkanları ve daire başkanlarıkatıldı.

BÜYÜKŞEHİRBELEDİYEMİZLE UYUM İÇERİSİNDE ÇALIŞIYORUZ

2021 yılıMuhtarlar Koordinasyon Toplantısı’nın açılışında konuşan YazıhanBelediye Başkanı Nevzat Öztürk, Büyükşehir Belediyemiz ile uyum içerisindeçalışıyoruz. İki yıl içerisinde ilçemizde altyapı ve üstyapı noktasında çokbüyük çalışmalara imza atıldı. Yapılan bu çalışmalar sizin koordinasyonunuzdagerçekleştiriliyor. Biz Yazıhan’da birlik ve beraberlik içerisinde olduk.Yazıhan ilçemizin 618 kilometre kare alanımız, 33 mahallemiz ve mezramızbulunmakta. Hiçbir mahallemizi, mezramızı, insanımızı ötekileştirmedenBüyükşehir Belediyemiz ile birlikte herkese aynı yakınlıkta ve mesafede olduk.Yunus Emre’nin dediği gibi ‘Yaratılanı seviyoruz, Yaratandan ötürü’ insanınolduğu her yerde ihtiyaçlar var bizlerde bu ihtiyaçları karşılamayaçalışıyoruz. Yazıhan ilçemiz tarım arazilerinin suya kavuşması ile birliktebirçok tarım ürününün yetiştiği bir alan haline geldi. Yapılan ve yapılacakolan hizmetlerden dolayı tekrar teşekkür ediyor” dedi.

TOPLANTIMIZHAYIRLARA VESİLE OLMASINI TEMENNİ EDİYORUM

Muhtarlar Koordinasyon toplantısının hayırlara vesile olmasıtemennisinde bulunan AK Parti İl Başkan Vekili İsmail Hakkı Pekel, “Muhtarlarkoordinasyon toplantımız için Yazıhan ilçemizdeyiz. Büyükşehir Belediyemiztarafından yapılan yatırımları ve planlanan projeleri burada istişare edeceğiz.Ayrıca bu toplantıda muhtarlarımızın görüş, öneri ve isteklerini alacağız.”şeklinde konuştu.

 

 

 

 

“GÖNLÜ AŞK OLANIN ŞEHRİ GÜLİSTAN OLUR”

En büyük hizmetin birlik ve beraberliğin sağlandığı bukoordinasyon toplantılarının olduğunu belirten Başkan Gürkan ise yaptığıkonuşmada, “Biz el birliği ile birbirimize destek vererek birbirimize destekolacağız. Muhtarların fikir ve düşünceleri bizim için önemlidir, manidardır,anlamlıdır. Bizler de şehri inşa ederken Hacı Bayramı Veli Hazretlerinin dediğigibi, insan şehri inşa ederken taşın toprağın arasında kendini inşa eder diyor.Gönlü taş olanın şehri taş olur, gönlü aşk olanın şehri gülistan olur diyor.Bizlerin gönlü aşk ile dolu insanı sevme aşkı ile dolu. Cenab-ı Allah’ınyarattığı bütün yaratılanı sevme ile dolu. Yaratılanı severiz, yaratandanötürü. Yarının gençlerine, evlatlarımıza aydınlık bir Türkiye bırakabilirsek,barış ve huzur içerisinde bir şehir ihdas edebilirsek en büyük şerefi biz eldeetmiş oluruz. Birlik ve beraberlik olursa yapılmayacak hizmet yoktur. MevlanaHazretleri diyor ki, ‘Olmayacak işler ola sizler Cenab-ı Allah’a yalvarasınız,Cenab-ı Allah o işleri yapa siz seyredesiniz’ Malatya şehri huzurlu bir şehir.Yardımlaşma, kaynaşma en üst seviyede. Birlik, beraberlik içerisinde olalımAllah işlerimizi kolaylaştırır. Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak bütçemizinüzerinde hizmet ve yatırımlar gerçekleştiriyoruz. Gerçekleştirmiş olduğumuzhizmetler Malatya’nın geleceğine ışık tutacak, yön verecek hizmetlerdir. Depremve Pandemi gibi büyük sorunların olduğu bir dönemde bile hizmetlerimizdeherhangi bir aksama olmadı. Çalışmanın, gayret etmenin adil ve adaletli olmanıntemel esas alındığı azim duygusu olacak diyoruz. Yönetim anlayışımızda şemsiyemizgökyüzüdür. Nasıl ki havadan isteyen istediği gibi faydalanıyorsa, penceresinikapatmayan güneşten nasıl faydalanıyorsa bizim hizmet anlayışımız ve bakışaçımız aynı düstur üzerine olmalıdır” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“MALATYA’NIN GELECEĞİNE HİZMET YAPIYORUZ”

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ve yapılmakta olanhizmetler ile ilgili de bilgiler aktaran Başkan Gürkan, “Ayinesi iştir kişininlafa bakılmaz. Şahsın görünür rütbe-i eserinde. Bizim eserlerimiz ortadasöylemiş olduğumuz hizmetlerin hepsi yapılmakta. Bir belediye başkanı sadeceseçildiği sürenin belediye başkanı olmamalı. Geçmişe, günümüze ve geleceğeyatırım yapabilecek vizyona sahip olmalıdır. Geçmiş tarihi ayağa kaldırarakgeçmişin, günümüze hizmet ve yatırım yaparak günümüz ve geleceğe bu hizmetleriaksettirirseniz geleceğin belediye başkanı olursunuz. Bulunduğumuz yerdeişgalcimeyiz, fetihçimeyiz. Eğer bir kişi gittiği yeri geriye ricat ettirmişseyani ihmal etmişse o işgalci yöneticidir. Ama gittiği yeri ileriye götürmüşse,ihya etmişse o fetihçi yöneticidir. Allah bizlere fetihçi yöneticilik yapmayınasip etsin. Sizlerle beraber olmaktan büyük onur duyduğumu belirtmekistiyorum. Allah bu birliğimizi, beraberliğimizi ve dirliğimizi bozmasın. Birolacağı, iri olacağız, diri olacağız hep birlikte Yazıhan olacağız, hepbirlikte Malatya olacağız ve hep birlikte Türkiye olacağız” şeklinde konuştu.

MUHTARLARDAN HİZMET TEŞEKKÜRÜ 

Yapılankonuşmaların ardından MASKİ Genel Müdürü Mehmet Yaşar Karataş ve Yol ve AltyapıKoordinasyon Daire Başkanı Mehmet Mert, geçtiğimiz yıl içerisinde Yazıhanİlçesi’nde yapılan çalışmaları ve 2021 yılında yapılacak olan yatırım vehizmetlerle ilgili bilgiler aktardı. Toplantıya katılan muhtarlar, yapılanhizmet ve yatırımlardan dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan veekibine teşekkür edip, mahalleleri ile ilgili eksik kalan sorunları dilegetirdiler.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!