Malatya
30 Nisan, 2025, Çarşamba
  • DOLAR
    38.32
  • EURO
    43.77
  • ALTIN
    4105.0
  • BIST
    9.358
  • BTC
    92349.288$

İlçe Koordinasyon Toplantılarının 12. Durağı Doğanyol İlçesi Oldu


 İlçe Koordinasyon Toplantılarının 12. Durağı Doğanyol İlçesi Oldu
BAŞKAN GÜRKAN: “MAKAMLAR NEFSİ TATMİN, İNSANLARA TAHAKKÜM EDECEK YERLER DEĞİL, HİZMET YERLERİDİR”


2021 yılı Muhtarlar Koordinasyon Toplantılarının 12’incisi, Doğanyolİlçesi’nde Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve muhtarlarınkatıldığı toplantıyla gerçekleştirildi.

DoğanyolMuhtarlar Koordinasyon Toplantısı öncesinde Doğanyol Kaymakamı Hüseyin Demirkolve Doğanyol Belediye Başkanı Hakan Bay’ı ziyaret eden Malatya BüyükşehirBelediye Başkanı Selahattin Gürkan, ziyaretlerin ardından Doğanyol İlçesi 2021yılı Muhtarlar Koordinasyon Toplantısına katıldı.

Toplantıya, DoğanyolKaymakamı Hüseyin Demirkol, Doğanyol Belediye Başkanı Hakan Bay, AK Parti İlBaşkanvekili İsmail Hakkı Pekel, MASKİ Genel Müdürü Mehmet Yaşar Karataş, GenelSekreter Yardımcıları, siyasi parti ilçe başkanları, STK Temsilcileri, dairebaşkanları ve muhtarlar katıldı.

DoğanyolMuhtarlar Dernek Başkanı Bekir Conger, Malatya Büyükşehir Belediye BaşkanıSelahattin Gürkan’a Doğanyol ilçesinin bütün mahallelerinde yaptığıçalışmalardan dolayı muhtarlar ve ilçe sakinleri adına teşekkür ettiklerini belirtti.

SaadetPartisi İlçe Başkanı Muharrem Akbaş, MHP İlçe Başkan Yardımcısı Mustafa Geçgelve AK Parti İlçe Başkanı Hasip Öz de yaptıkları konuşmalarda, Doğanyol’da yapılanKoordinasyon Toplantısının hayırlar getirmesi temennisinde bulunarak, BaşkanGürkan’ın ayrım yapmadan eşit bir şekilde her yere hizmet götürmesinden dolayı kendisineve ekibine teşekkür ettiler.

Doğanyolİlçesine yapılan ve yapılacak olan çalışmalarla ilgili bilgiler veren BüyükşehirBelediyesi Yol ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanı Mehmet Mert, “Doğanyolilçemizde merkez ve kırsal mahallelerimiz olmak üzere çalışmalarımızısürdürüyoruz. Bu yıl içerisinde merkez mahallelerimizde bakım ve onarımçalışmalarının yanı sıra asfalt çalışmalarımızı da yapmaya devam edeceğiz. Aynızamanda kırsal mahallelerimizde de yine asfalt bakım ve onarım çalışmalarımızıprogramlarımız dâhilinde sürdüreceğiz. Grup yollarımızda çalışmalarımız devamediyor. Diğer ilçelerimizde olduğu gibi Doğanyol’da da Büyükşehir Belediyemizeait yollarımızda asfaltsız yolumuz kalmayacak ” dedi.

MASKİ GenelMüdürü Mehmet Yaşar Karataş ise MASKi Genel Müdürlüğü olarak Doğanyol ilçesindeyapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Karataş, “Malatya’nın diğerilçelerinde olduğu gibi Doğanyol ilçemizde de yoğun bir şekilde çalışmalarımızısürdürüyoruz. Özellikle 24 Ocak’ta yaşanan deprem sonrasında depremden en çok etkilenenilçelerimizden biri olan Doğanyol’da kurtarma çalışmalarıyla birlikte geçicideprem konutlarıyla ilgili altyapı çalışmaları ve gerekse hasar gören yerlerinkısa sürede onarılması konusunda yoğun bir çaba sarf ettik. Geçtiğimiz yıliçerisinde eksik kalan noktalarımızda bu yıl içerisinde program dâhilinde yeniprojelerimizi de ekleyerek çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz”açıklamasında bulundu.

BAŞKANIMIZ NEYİ SÖYLEDİYSE YAPTI, BUHER SİYASETÇİYE NASİP OLMAZ

2021 yılıMuhtarlar Koordinasyon Toplantısında konuşan Doğanyol Belediye Başkanı HakanBay, “Büyükşehir Belediye Başkanımız her yıl koordineli bir şekilde her yılilçeleri ziyaret ediyorlar. Başkanımızı Doğanyol ilçemizde ağırlamaktanmutluluk duymaktayız. Geçtiğimiz yıllarda çok sık duyduğumuz ‘anlatmaya gerekyok görüyorsunuz’ sözü vardı. Doğanyol’da da ‘anlatmaya gerek yok görülüyor’diyoruz. Devletimizin gücü ve kudreti görülüyor. Dünya olarak ekonomik anlamdasıkıntılı bir dönemden geçmemize rağmen Büyükşehir Belediyemizin ilimizdeki veilçemizdeki yatırımları görülüyor. Bakanlıklarımızın ve BüyükşehirBelediyemizin şuanda ilçemizdeki yatırımları yaklaşık 500 milyon liracivarında. Geçtiğimiz yıl Büyükşehir Belediyemiz grup yollarımızdaçalışmalarını büyük oranda tamamladı ve bu yılda bu çalışmalarına devam edecek.Yine Pütürge ilçesinde kurulan asfalt plenti sayesinde mahallelerimizinmuhtelif yerlerinde çalışmalarımız inşallah yapılacaktır.

Biz kıymetliBüyükşehir Belediye Başkanımıza ve daire başkanlarına güveniyoruz. Allah’a şükürbugüne kadar neyi söylemişlerse yaptılar ve yapmaya da devam ediyorlar. Budaher siyasetçiye nasip olmaz ve ben başkanımıza çok teşekkür ediyorum. İlçemizinkazandığı önemli üç yatırım var. Seçim sürecinde vatandaşlarımızın talebiydi vesağ olsun Büyükşehir Belediye Başkanımız 1,5 yıl içerisinde hizmeti Doğanyolile buluşturdu. Artık Doğanyol’da vahşi depolama yapmayacağız. Başkanımızın ençok önem verdiği konulardan biri olan çevre konusunda yaptığı çalışmalardabizlerde Pütürge sınırları içerisinde kurulan Katı Atık Aktarma İstasyonu’ndanfaydalanacağız ve vahşi depolamaya ilçemizde son vermiş olacağız. Yine ilçemizatık su arıtma tesisi sahibi olacak. Yine itfaiye hizmet binamız da ilçemizekazandırılmış olacak. Başkanımıza tekrardan teşekkür ediyor ve başarılardiliyorum ” dedi.

MuhtarlarKoordinasyon toplantısının hayırlara vesile olması temennisinde bulunan AKParti İl Başkan Vekili İsmail Hakkı Pekel, “Narı, kayısısı ve çileğiyle meşhurDoğanyol ilçemizde Büyükşehir Belediyemizin organizesinde muhtarlarkoordinasyon toplantımızı gerçekleştirdik. İlçemizle alakalı sorunlar dinleyipçözüm odaklı çalışan bir Büyükşehir Belediyemiz var. Büyükşehir Belediyemizgerek il merkezinde gerekse ilçelerimizin en ücra köşelerine eşit şekildehizmet götürmeye devam ediyor. Ben Büyükşehir Belediyemizin çalışmalarındabaşarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

DoğanyolKaymakamı Hüseyin Demirkol ise, “Geçtiğimiz yıl içerisinde ilçemizde veMalatya’da yaşanan depremin hemen ardından dünyayı ve ülkemizi etkisi altınaalan covid-19 pandemisi nedeniyle sıkıntılar yaşamaktayız. Bu sıkıntıların vesorunların çözülmesi yaraların sarılması için başta Sayın CumhurbaşkanımızRecep Tayyip Erdoğan olmak üzere emeği geçen, taş üstüne taş koyan herkeseşahsım ve Doğanyol halkımız adına teşekkür ediyorum. 2021 yılı muhtarlarkoordinasyon toplantımızın da hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

BİR YERDE BİRLİK, BERABERLİK VE SEVGİOLURSA HER İŞ OLUR

BüyükşehirBelediyesini 5 temel ilke üzerine yönettiklerini ifade eden Büyükşehir BelediyeBaşkanı Selahattin Gürkan,  “Muhtarlarkoordinasyon toplantılarımızı her yıl yatırım programlarımızın başında bütünmesai arkadaşlarımızla beraber ilçemizi ziyaret ederek ilçemizin Kaymakamı, BelediyeBaşkanları, Siyasi Parti İlçe Başkanları, STK’lar, daire müdürleri ve bütünmuhtarlarımızla toplantılarımızı yaparız. Toplantılarımızda yapılan veyapılacak olan çalışmaların değerlendirmelerini yaparız. Bu da bizimbelediyecilik anlayışımızın 5 temel ilkesinden biridir. Biz belediyecilikanlayışı içerisinde birinci olmazsa olmazımız katılımcı belediyecilikilkesidir. Belediyeyi bütün paydaşlarla birlikte yönetme olgusudur. Eğer böyleyaparsak başarılı oluruz ve bir başarı varsa bunun neticesinin sonucudur. Diğerbir hizmet anlayışımız sosyal, diğeri kültürel, diğeri çevrenin korunması,diğeri ise hizmetlerimizin bütün vatandaşlarımıza eşit ve adil sunulmasıdır.

Doğanyol’dabirlik ve beraberliği görüyorum. Bu birlik ve beraberlik neticesinde Doğanyolyeniden inkişaf ediliyor, yeniden yapılıyor. Geçtiğimiz yıl yaşadığımızdepremde Büyükşehir Belediyesi olarak örnek çalışmalar sergiledik.Vatandaşlarımıza sıcak yemekler dağıtılması noktasında, enkaz altında kalanlariçin anında müdahale noktasında ve diğer konularda örnek çalışmalar sergiledik.Deprem günü bakanlarımız Doğanyol’da incelemede bulunmak için geldiklerindeenkaz altında herhangi bir canlının kalmadığını görünce ekibimizi bizlerdenisteyerek, Elazığ’da çalışma yapması için ekiplerimizi gönderdik. Ekiplerimiz,Elazığ’da da vatandaşlarımıza güzel hizmet yaptılar. Netice itibariyle bu birfelakettir. Bu durumlarda birbirimize destek olacağız. Başka duygularla husumetbeslemeyeceğiz.

Yaptığımıztoplantılarda gittiğimiz ilçelerimizde bütün siyasi partilerin ilçe başkanlarıbizleri karşılarlar. Biz şehrimizde Malatya fotoğrafını yakalamak zorundayız.Hizmet yapmak kolay iştir. Önemli olan birlik ve beraberliği sağlamaktır. BugünMalatya’da yapılan toplam yatırımların en az üç katı yatırım yapılıyor. Bunlarıyapmak kolay olandır. Asıl olan birlik ve beraberliğimizi sağlamaktır. Bizimgönlümüz aşkla dolu. Şehrimizi gülistan yapmak durumundayız. Sayın Cumhurbaşkanımızbizleri Malatya’da olan birlik ve beraberlik için tebrik etti. Şuandamemnuniyet noktasında Türkiye’de en fazla memnuniyeti olan il Malatya’dır.Malatya’da Büyükşehir Belediyesinin şantiyesinin olmadığı yer yoktur. Bir yerdebirlik, beraberlik ve sevgi olursa orada her iş olur. Bizim yönetim anlayışımızgökyüzüdür. Herkes nasıl güneşten, havadan faydalanıyorsa bizimdehizmetlerimizden faydalanacak. Pusulamız amaç için her yolu mubah gören nefsinegemenliğine dayalı hırs duygusu olmayacak. Çalışmanın, gayret etmenin, adil veadaletli olmanın temel esas alındığı azim duygusu içerisinde çalışacağız. Bubirlik ve beraberlik, çalışma duygusu olduğunda olmayacak işler olur.

Hemşerilerimizinteveccühü ile şehr-ül emin seçildik. Bizler hemşerilerimizin teveccühüne layıkolmak için çalışmalarımızı yapıyoruz. Makamlar nefsi tatmin edecek insanlaratahakküm edecek yerler değildir. Makamlar hizmet yeridir. Biz de hasbi niyetlehizmet etmeye gayret ediyoruz. Bizler çıktığımız bu kutlu yolda durmak yok yoladevam diyeceğiz” diye konuştu.

Yapılankonuşmaların ardından toplantıda söz alan muhtarlar, mahallelerine yapılanhizmet ve yatırımlardan dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan veekibine teşekkür ederek, 2021 yılı içerisinde yapılacak olan yatırımlarınhayırlar getirmesi temennisinde bulundular. Doğanyol Muhtarlar Dernek Başkanı BekirConger, mahalle muhtarları adına Başkan Gürkan’a bir plaket takdim etti.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!