Malatya
20 Mayıs, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.20
  • EURO
    35.11
  • ALTIN
    2500.6
  • BIST
    10643.58
  • BTC
    66168.389$

GELİNCİK TEPESİ’NDE 678 KONUT HAK SAHİPLERİNE TESLİM EDİLDİ


 GELİNCİK TEPESİ’NDE 678 KONUT HAK SAHİPLERİNE TESLİM EDİLDİ

Çevre veŞehircilik Bakanlığı’nın öncülüğünde Toplu Konutlar İdaresi Başkanlığı (TOKİ)tarafından Gelincik Tepesi’nde yapılan 1.Etap 678 konutun anahtar teslim törenisona erdi. Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “Kura ile evlerine kavuşanvatandaşlarımıza Rabbim hayırlı ve uğurlu etsin” dedi.

24 Ocak'ta meydana gelen depremde Battalgazi’de evleriyıkılan ya da ağır hasar gören aileler için Çevre ve Şehircilik Bakanlığıöncülüğünde TOKİ tarafından Gelincik Tepesi’nde yapımı tamamlanan 678 konut,kura çekimi ile hak sahiplerine teslim edildi. Battalgazi Belediyesi bahçesinde2 gün süren anahtar teslim töreni sonrası kurada ismi çıkmasıyla evlerinekavuşan bazı hak sahipleri, mutluluk gözyaşlarına engel olamazken, Cumhurbaşkanısayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere emeği geçen herkese ve sürecin enyakıp takipçisi olan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’e teşekkürleriniilettiler.

HAKSAHİPLERİNDEN MUTLULUK GÖZYAŞLARI

Kura çekiminde heyecanlıbekleyişini sürdüren Fatma Karaaslan isimli hak sahibi, “Öncelikle tümdepremzedelere çok geçmiş olsun diyorum. Allah ülkemize bir daha böylefelaketler yaşatmasın. Deprem olduğunda evimiz 60 yıllık bir evdi ve bu nedenleçok fazla hasar aldı. Gelincik Tepesi’nde yapılan konutlara baktığımızda yataymimarinin güzelliği ile çok güzel bir yaşam alanı yapılmış. Tabi ilerleyendönemlerde gelişim sağlayacaktır. Tüm halkıma çok geçmiş olsun tekrar. Umarım oevlerde sağlıklı ve güvenli bir şekilde yaşamlarını devam ettirirler. ÖncelikleCumhurbaşkanımız, Milletvekillerimiz ve Belediye Başkanlarımıza çok teşekkürediyoruz. Evimize kavuşacağımız için çok mutluyuz” derken, bir başka hak sahibiYaşar Yaltagil ise “Deprem Konutları normalde yapılan TOKİ konutlarına nazarandaha güzel. Zemin olarak da sağlam bir yere yapıldı. Kayaların üstündeyapıldığı için günümüz evlerinden daha sağlam. Heyecanla evlerimize yerleşmeyibekliyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Çevre Şehircilik BakanımızMurat Kurum Bakanımıza, İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu ’ya ve BattalgaziBelediye Başkanımız Osman Güder ’e katkılarından ve emeklerinden dolayı çokteşekkür ediyoruz. Gerçekten çok kısa bir sürede teslim ettiler. Allah razıolsun hepsinden” diye konuştu.

VALİYARDIMCISI ŞAHİN: “MALATYA İÇİN BİR DÖNÜM OLDU”

Vali Yardımcısı Mustafa Şahin ise, “24 Ocak ilimiz için birdönüm tarihi oldu. Deprem anından itibaren devletimiz devlet olmanın gereğinigösterdi. 24 Ocak sürecinden bu yana ‘Nerde Devlet’ diyen bir durumlakarılaşmadık. Sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde depremden sonraki süreçte,yaraların sarılması süreci hızlı bir şekilde başladı. Deprem öyle bir felakettirki, yaraların sarılması uzun sürüyor. Bu konutların dağıtılması da, yaralarınsarılmasının bir parçasıdır” ifadelerini kullandı.

İL BAŞKANIKOCA: “EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Güçlü devlet olmanın haklı gururunu bir kez dahayaşadıklarını vurgulayan AK Parti İl Başkanı İhsan Koca, “Cumhurbaşkanımızınbizzat ilgilenmesiyle, Bakanlarımızın gayretleriyle,  milletvekillerimizin girişimiyle depremdeevleri hasar gören vatandaşlarımızın, mağduriyetlerinin bir an önce giderilmesiiçin ilk günden itibaren yoğun bir çaba gösterildi. Bugün güçlü devletolmamızın haklı gururunu bir kez daha yaşadık. Allah hayırlı etsin. Rabbim birdaha böyle felaketler yaşatmasın.”

BAŞKANGÜDER: “EVLERİNİZDE MUTLULUK İLE GÜLE GÜLE OTURUN”

372 adet 2+1 konutun kura çekim törenine de katılanBattalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “Devletimizin vatandaşına sahipçıktığı örneğinin en güzel sergilendiği bugünde şunu ifade etmek isterim ki;Gelincik Tepesi’nde ciddi emekler ve gayretler sarf edildi. Hava kirliliğininen az olduğu bölgemizde, yeni bir alt merkez oluşturuldu. Gelincik Tepesi’nin1.Etap kuraları bugün itibariyle tamamlandı. 3+1 ve 2+1 toplam 678 konut, kuraile sahiplerine teslim edildi. Rabbim sizlere hayırlı etsin. Güle güleevlerinizde oturun. Rabbim ailenizle birlikte mutlu hayatlar sürdürmeyi sizlerenasip etsin. Battalgazi Belediyesi olarak ilk günden itibaren vatandaşlarımızınyanında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Sürecin ilk anından itibaren takipçisiolduk. İlk günden itibaren her zaman milletinin yanında olan Cumhurbaşkanımızsayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere tüm Bakanlarımıza,Milletvekillerimize, Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve emeği geçen herkeseteşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

MİLLETVEKİLİÇALIK: “MUHTEŞEM BİR YAŞAM ALANI OLACAK”

Gelincik Tepesi’nin güzel bir yaşam alanı olacağına dikkatçeken AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, “2 gündürGelincik Tepesi’nin anahtar teslim töreni sürüyor. Gelincik Tepesi muhteşem biryaşam alanı olacak. Bir tarafta gölü göreceksiniz, diğer yandan tüm Malatyaayaklarınızın altında olacak. Malatya için çok özel mekanlardan bir tanesidir. Eviniteslim alacak vatandaşlarımıza da hayırlı olsun. Allah o evlerde sağlıkla,huzurla, mutlulukla ve afetsiz bir şekilde çocuklarınızla, torunlarınızlayaşamayı nasip eder. Rabbim devletimizi ve milletimizi muhafaza eylesin. Cumhurbaşkanımızsayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Bakanlarımıza,Milletvekillerimize, Belediye Başkanlarımıza, Sivil Toplum Kuruluşlarımıza veemeği geçen herkese teşekkür ediyorum” Şeklinde konuştu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!