2024 ak parti
Malatya
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2499.5
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    63882.785$

GASTRONOMİ MUTFAĞI NOKTASINDA UNESCO’YA İLK MÜRACATIMIZI YAPTIK


GASTRONOMİ MUTFAĞI NOKTASINDA UNESCO’YA İLK MÜRACATIMIZI YAPTIK
BAŞKAN GÜRKAN MALATYA MUTFAK AKADEMİSİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU



 

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin GürkanGastronomi Turizminin geliştirilmesi ve Malatya mutfağına özgü yemeklerintanıtılacağı ve aşçıların yetiştirileceği Malatya Mutfak Akademisindeincelemelerde bulundu.

MALATYAMUTFAĞINA HAKİM AŞÇILAR YETİŞTİRİLECEK

Yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aktaran CumaliÇekinkaya, “Malatya Mutfak Akademisinin inşaat çalışmaları büyük bir hızladevam etmektedir. Burada Malatya Mutfağına hakim aşçılar yetiştirilecek. SayınBaşkanımızın bu alanın tamamlanmasında büyük desteklerini gördük. Budesteklerle de çalışmalar son aşamasına gelmiş durumda. Desteklerinden dolayıSayın Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.

MALATYA’MIZAHAYIRLI OLSUN

BELSOS Genel Müdürü Zerrin Palancı ise yaptığı konuşmada,“Malatya Büyükşehir Belediyesinin yapmış olduğu Malatya Mutfak Akademisindekiçalışmalar büyük bir hızla devam etmekte. Herhangi bir aksilik çıkmadığıtakdirde Haziran ayı sonu itibariyle hizmete açmayı planlamaktayız. SayınBaşkanımız destekleriyle hızlı bir şekilde ilerleyen Malatya Mutfak Akademisieğitime yönelik ve yöresel mutfağın ön plana çıktığı bir kurumsal kimliklehizmet verecektir. Malatya’mıza hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

MALATYAUNESCO TESCİLLİ VEGAN MUTFAĞI OLAN BİR ŞEHİR HÜVİYETİNE KAVUŞACAK

Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak Gastronomi mutfağınoktasında çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Başkan Gürkan, “BüyükşehirBelediyesi olarak Valiliğimiz, Fırat Kalkınma Ajansı ve bütün paydaşlarımızlabirlikte Gastronomi mutfağı noktasında UNESCO’ya ilk müracaatımızgerçekleştirildi. Uzun bir süreç bu süreç zarfında gerekli altyapıçalışmalarımızı tamamlayacağız. Bu altyapı çalışmalarından biri mutfakakademisinin oluşturulması ve orada aşçı personelinin yetiştirilmesi veMalatya’ya özgü yemeklerin ne şekilde ve hangi standartlarda yapılacağı hangiaşamalardan geçileceğinin takip edileceği bir fiziki yapının olmasıgerekiyordu. Bu fiziki yapının çalışmalarına başladık ve Haziran ayı sonuitibariyle çalışmalar tamamlanacak, Temmuz ayı içerisinde de Mutfak Akademimizdevreye girerek özellikle UNESCO’ya Malatya Mutfağının girmesi içinçalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bunların her biri kendine has birer basamaktır.Paydaşlarımızla birlikte bu işlerin sürdürülebilirlik noktasında aşamaları var.Bununla ilgili olarak gerek Belediyelerimizle, gerek Valimiz veKaymakamlarımızla, STK’larımızla bu süreci UNESCO nezdinde ne şekilde takipedeceğimiz hususunda gerekli çalışmalarımızı yapacağız. Bu çalışmalarımızneticesinde 2023 yılında UNESCO asıl listesi için son aşamasına geleceğiz.Bundan sonraki süreçte inşallah Malatya UNESCO tescilli Vegan mutfağı olan birşehir hüviyetine kavuşmuş olacaktır.

Bu çalışmalarımız uzun zamandan beri yapılmaktadır. Turizmincanlandırılması noktasında Kültürel ve Tarihi eserlerin ayağa kaldırılması,kültürel mirasımızın korunması gelecek nesillere aktarılması kültürenvanterlerinin oluşturulması, kültür rotalarının hazırlanması ayrıca biryandan da otelcilik hizmetlerinin standartlarının artırılması ve yataksayısının artırılması gibi konularda da Büyükşehir Belediyemiz vepaydaşlarımızla bu çalışmaları da yürütmekteyiz. Bu çalışmaların Malatya’mızahayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!