Malatya
27 Şubat, 2026, Cuma
  • DOLAR
    42.26
  • EURO
    49.07
  • ALTIN
    5726.6
  • BIST
    10.641
  • BTC
    103068.32$

ESKİMALATYA’DAKİ DEPREM KONUTLARININ İNŞAAT ÇALIŞMALARI BAŞLADI


ESKİMALATYA’DAKİ DEPREM KONUTLARININ İNŞAAT ÇALIŞMALARI BAŞLADI
ESKİMALATYA’DAKİ DEPREM KONUTLARININ İNŞAAT ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Elazığ merkezli 6.8’lik depremin ardından Malatya’da enfazla etkilenen ilçelerin başında gelen Battalgazi’de Gelincik Tepesi’ndekideprem konutları hızla yükselirken, daha önce zemin etüt çalışması yapılanEskimalatya’da ki Yatılı Bölge Ortaokulu (YİBO) yanında yapılacak olan 495konutun inşaat çalışmaları başladı.

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından 24 Ocak’ta yaşananElazığ merkezli 6.8’lik depremden en fazla etkilenen ilçelerin başında yer alanBattalgazi ilçesinde, evleri zarar gören depremzede aileleri için EskimalatyaMeydanbaşı mahallesinde bulunan Yatılı Bölge Ortaokulu’nun yan kısmınayapılacak olan deprem konutlarının zemin etüt çalışması tamamlandı. Zemin etütçalışmalarının ardından YİBO yanına yapılacak olan 495 konutun inşaatçalışmaları da başladı. 30 Blok inşa edileceği alanda öncelikli olarak cami vesosyal merkezlerin temel altı beton atma işlemi gerçekleştirilecek. Müteahhitfirma yetkililerinden çalışmalarla ilgili bilgiler alan Battalgazi BelediyeBaşkanı Osman Güder, “İnsanlarımızın biran önce kalıcı konutlara taşınmasınıistiyoruz. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda 200gün içerisinde bitirilerek depremzedelere teslimi sağlanacak” dedi.

GELİNCİK TEPESİ’NDEKİ KONUTLARDA HIZLA YÜKSELİYOR

Depremden dolayı evleri ağır hasar gören hak sahibivatandaşlar için Gelincik Tepesi’nde yapılan deprem konutları hızla yükseliyor.Bin 550 konutun yapılacağı alanda çalışmalar hız kesmezken, 2.Etap çalışmasındabirçok bloğun kaba inşaatı da tamamlandı. 3.etap için konutların yapılacağıyerinde belirlendiği bölgede, çalışmalar aralıksız devam ediyor.

MUHTARLARDAN BAŞKAN GÜDER’E TEŞEKKÜR

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder ile birlikte inşaatçalışmalarının başladığı alanı gezen Meydanbaşı Mahalle Muhtarı Ramazan Şener,“Battalgazi Belediye Başkanımız Osman Güder ile birlikte geldik ve TOKİçalışmalarını beraber gezdik. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Mahallehalkımız depremde mağduriyetler yaşasa da, buradaki konutların tamamlanmasıylainşallah mahalle halkımız daha ferah evlerine kavuşacaktır. Başkanımız da buçalışmaları çok yakından takip ediyor. Kendisine çok teşekkür ediyoruz.Başkanımızın bu evlerin yapımında büyük emekleri var” derken, Alacakapı MahalleMuhtarı Nafiz Sayın ise “İnşallah bu çalışmalar kısa sürede biter vedepremzedelerimiz de evlerine kavuşur. Başkanımız Osman Güder, Eski Malatya’nıngelişmesi için elinden gelen gayreti gösteriyor. TOKİ’nin buraya gelmesindeemeği olan herkese sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz” İfadelerini kullandı.

BAŞKAN GÜDER: “DEPREM KONUTLARI 200 GÜNDE TAMAMLANACAK”

Yapılacak olan konutlarla vatandaşların daha güvenli evlerdeoturacaklarının altını çizen Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder,“Bildiğiniz üzere 24 Ocak’ta bir deprem yaşadık. O depremde gerek hükümetimizolarak gerek yerel yönetimler olarak vatandaşlarımızı yalnız bırakmadık.Vatandaşımıza sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla şunun garantisini verdik;kısa sürede inşallah ihtiyaç duyduğunuz deprem konutları inşa edilecek.Vatandaşlarımız bundan sonraki süreçte depreme dayanıklı ve daha lüksdiyebileceğimiz konutlarda yaşamlarını idame ettirecekler. Bugün YİBObölgesindeki şantiyemizi geziyoruz. Battalgazi ilçemizde şuan 2. bölge olaraktabir ettiğimiz Eski Malatya’da YİBO yanındaki bölgede, 495 konutumuzun inşaçalışmalarına başlandı. Müteahhit firmanın herhangi bir sorun yaşayıpyaşamadığını ve bir problemin olup olmadığını kendileriyle istişare ettik.Herhangi bir sorunun sıkıntının olmadığını ifade ettiler. Burada 30 blok inşaedilecek. Şuan başlangıç itibariyle cami ve sosyal merkezlerin temelleriaçılmış ve grobetonlarını atacaklar. Burada şuan hazır beton kalıplarınınçalışmaları var. Hazır beton kalıpları depreme en dayanıklı inşa sistemi.Onların şuan arkadaşlar montajlarını yapıyorlar. Müteahhit firmaya 200 gün süreverilmiş. Bu süre içerisinde vatandaşlarımız buraya taşınmış olacaklar. Bukonuda takibini yapıyoruz. İnşallah amacımız Battalgazi Belediyesi olarak bubölgedeki insanların bir an önce kalıcı konutlarına taşınması. Vatandaşlarımızkonutlarına kavuştuktan sonra beklide bu konutların devam etmesi noktasındavatandaşlarımızın taleplerini de Çevre ve Şehircilik Bakanlığımıza iletip, butalepleri de gidermiş olacağız” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!