Malatya
21 Haziran, 2025, Cumartesi
  • DOLAR
    38.77
  • EURO
    43.89
  • ALTIN
    4143.5
  • BIST
    9.391
  • BTC
    102916.45$

ESKİMALATYA’DA Kİ 495 DEPREM KONUTUNUN STARTI VERİLDİ


ESKİMALATYA’DA Kİ 495 DEPREM KONUTUNUN STARTI VERİLDİ
ESKİMALATYA’DA Kİ 495 DEPREM KONUTUNUN STARTI VERİLDİ


Battalgazi BelediyeBaşkanı Osman Güder, depremzede aileleri için Eskimalatya’da ki Yatılı BölgeOkulu (YİBO) yan kısmında bulunan arazi üzerine Toplu Konut İdaresi (TOKİ)tarafından yapılması planlanan deprem konutlarının, zemin etüt çalışmalarınıyerinde inceledi.

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Belediye BaşkanYardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, AK Parti Battalgazi İlçe Başkanı BasriKahveci ve muhtarlarla birlikte depremzede aileleri için Eskimalatya Meydanbaşımahallesinde bulunan Yatılı Bölge Okulu’nun yan kısmında ki 100 dönümlük araziüzerine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı nezdinde Toplu Konut İdaresi Başkanlığıtarafından yapılması planlanan 495 deprem konutunun yapımı öncesigerçekleştirilen zemin etüt çalışmalarını inceledi. Çalışmalar hakkındabilgiler alan Başkan Güder, Battalgazi Belediyesi olarak depremin meydana geldiğiandan itibaren bakanlık yetkilileri ile birlikte gerekli tespitleri yaparak,yaraların sarılması için çalışmalarını hızlı bir şekilde yürüttüklerini ve konutlarınyapılması ile birlikte bölgeye ikinci bir alt merkez oluşturulacağının altınıçizdi.

MUHTAR ŞENER:“BAŞKANIMIZ HER DAİM YANIMIZDA, ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’in depremzedeailelerinin her daim yanında olduğunu ifade eden Meydanbaşı Mahalle MuhtarıRamazan Şener, “Depremin ardından Eskimalatya bölgemizde bulunan 8 mahallemizdebüyük hasarlar oluştu. Yaklaşık 250-300’e yakın evlerimiz hasar gördü. Bunlarınbir kısmı acil yıkıldı ve bir kısmı yıkılmayı bekliyor. Vatandaşlarımızda busüre içinde bir tedirginlik oluştu. Evleri yıkılan insanlar bizleri başka bölgeleregötürecekleri tedirginliği oluştu. Bu noktada ise Battalgazi BelediyeBaşkanımız Osman Güder başta olmak üzere Büyükşehir Belediye Başkanımız,Milletvekillerimiz ve Valimiz devreye girdi. Yetkililerle yaptığımızistişareler sonunda Meydanbaşı Mahallesinde bulunan yatılı bölge okulunun yankısmında bulunan arazinin üzerine de konutların yapılmasını talebimiziillettik. Bu talebimiz ilgili bakanlığa iletildi. Şuanda da gerekli çalışmalaryapılıyor. Bu anlamda her daim olduğu gibi bizleri hiçbir zaman yalnızbırakmayan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’e mahallem adınateşekkürlerimizi iletiyoruz. Ne zaman sıkıntımız olsa yanına gittik vesıkıntının çözümü için elinden gelenin fazlasını ortaya koydu” derken, VakıflarBölge Müdürlüğü’nden çalışmalar için gerekli izinlerin beklediğini dile getirenBattalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “Şuanda Eskimalatya’da Çevre veŞehircilik bakanlığımız tarafından depremden sonra yapılacak olan 495 konutunyerinde belediye olarak incelemelerde bulunuyoruz. Çevre ve Şehircilik ilmüdürlüğümüzde bölgenin sondaj etüt ve jeofizik alt yapı çalışmalarınıyapıyorlar.” Şeklinde konuştu.

MUHTAR NAFIZ: “BİRAZDAHA SABIR EDECEĞİZ, SONUCU GÜZEL OLACAK”

Alacakapı mahalle muhtarı Nafız Sayın ise “BattalgaziBelediye Başkanımız Osman Güder ve muhtarlarımız ile bu bölgenin uygunluğunuyetkililerimize iletmiştik. Alacakapı mahallemizde 200’e yakın ev hasar gördü.İnşallah o depremzede aileleri için yapılacak olan konutlarla birliktesıkıntılar hallolacak. Burası da bir cazibe merkezi olacak. Biraz daha sabıredeceğiz. Sonucu güzel olacak diye düşünüyorum. Cenabı Allah ülkemize bir dahaböyle büyük depremler yaşatmasın. Ben bu anlamda bizlerden desteğiniesirgemeyen Başkanımız Osman Güder ve ekibine teşekkürlerimi iletiyorum.”

BAŞKAN GÜDER:“YAPTIĞIMIZ GÖRÜŞMELER SONUNDA KISA SÜRE İÇİNDE SONUÇLANACAKTIR”

Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nden çalışmalar için gerekliizinlerin beklediğini dile getiren Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder,“Ocak ayında Elazığ merkezli bir deprem yaşadık ve bu depremde ilimiz veözellikle ilçemiz çok etkilendi. Battalgazi bölgemizde bu depremde kesinolmamakla birlikte 3 bine yakın evin ağır hasarlı olduğu tespit edildi. Bukonutların yerine afet konutların yapımı için Battalgazi’mizde üç bölgeyitercih etmiştik. Bunlardan bir tanesi Gelincik Tepesi, ikincisiEskimalatya’mızın merkezinin bulunduğu Yatılı Bölge Okulunun yan tarafındabulunan 100 dönümlük bir alan. Diğer yerleşke yeri ise köy tipi evleriyapacağımız yerler. Şuanda Eskimalatya’da Çevre ve Şehircilik bakanlığımıztarafından depremden sonra yapılacak olan 495 konutun yerinde belediye olarakincelemelerde bulunuyoruz. Buranın zeminin sağlam olduğunu biliyoruz. Çevre veŞehircilik il müdürlüğümüzde bölgenin sondaj etüt ve jeofizik alt yapı çalışmalarınıyapıyorlar. Burada Battalgazi bölgesinde yapılacak konutlar için Vakıflar Bölgemüdürlüğü tarafından yapılacak olan çalışma ile ilgili müsaade bekleniyor.Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum’un ilimizi ziyaretinde burayla ilgiliproblemi gündeme getirmiştik. Kısa sürede burayı sonuçlandıracaklar. Öyleumuyoruz ki önümüzdeki haftalarda buranın ihalesi yapılarak, konutlarabaşlanacaktır” Diye konuştu.

“ESKİMALATYA’YAİKİNCİ BİR ALT MERKEZ KAZANDIRACAĞIZ”

Yapılacak olan konutlarla Eskimalatya’ya ikinci bir altmerkezin oluşacağını vurgulayan Başkan Güder, “Yapılacak olan 495 konutun 300adeti 3+1, 195 adet ise 2+1 şeklinde olacak. Yapacak firmalara 200 günlük birsüre tanınıyor. Gelincik Tepesi’ne olduğu gibi bu bölgeye yapılacak olankonutlara yoğun talep olacak. Talep fazlası konutumuz olduğunda inşallah diğerartan talepleri de TOKİ üzerinden satışları yapılacağını düşünüyoruz.Malatya’mız biliyorsunuz deprem illerinden bir tanesi ve özellikleBattalgazi’mizde bu afet riskini azaltmak amacıyla burada yapılacak konutlarvatandaşlarımızın istifadesine sunulmuş olacak. Depremzede ailelerinmağduriyetlerinin giderilmesinin yanı sıra ikinci bir alt merkezideEskimalatya’mıza kazandırmak istiyoruz” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!