Malatya
20 Ağustos, 2025, Çarşamba
  • DOLAR
    40.89
  • EURO
    47.72
  • ALTIN
    4390.0
  • BIST
    10.93
  • BTC
    118100.24$

DONDAN ZARAR GÖREN MALATYA’LI ÇİFTÇİLERE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDEN SEBZE FİDESİ DESTEĞİ


DONDAN ZARAR GÖREN MALATYA’LI ÇİFTÇİLERE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDEN SEBZE FİDESİ DESTEĞİ


 

Malatya Büyükşehir Belediyesitarafından, geçtiğimiz 9-10 Mayıs tarihleri arasında yaşanan don olayısonrasında sebze fideleri zarar gören çiftçiler için sedir fidesi desteğiverildi. Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafındantemin edilen 400 bin adet sebze fidesi, ilçe Tarım ve Orman Müdürlükleriaracılığıyla çiftçi kayıt sistemine dahil olan çiftçilere dağıtılacak.

Sebze fidelerinin İlçe Tarım Müdürlüklerine teslim edilmesiiçin Büyükşehir Belediyesi önünde bir program düzenlendi.

Programda bir selamlama konuşması yapan Yeşilyurt Ziraatodası Başkanı Doğan Solmaz, “Sayın Başkanımız bu Pandemi dönemindeçiftçilerimize bu desteği sağladığından dolayı teşekkür ediyorum.Çiftçilerimize hayırlı olsun. Ayrıca bu fideleri İlçe Tarım Müdürlükleriaracılığıyla adil bir şekilde dağılımını sağladığı için kendisine ve ekibineçok teşekkür ediyorum” dedi.

Malatya Tarım Platformu Başkanı İhsan Akın ise, “BüyükşehirBelediye Başkanımıza ve ekibine tarıma verdiği destekten dolayı teşekkürediyorum. Bu tür desteklerin devam etmesini Büyükşehir Belediye Başkanımızdanve ekibinden bekliyoruz. Böyle afetlerin bir daha yaşanmaması için duaediyoruz. Programımız hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediyesi olarak Malatya çiftçisinin yanındaolduklarını belirten Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sığırcı ise yaptığıkonuşmada, “Malatya çiftçisi adına önemli bir gün. İnşallah bu buluşmalarımızınsayısı artarak devam edecek. Don afeti yaşandı ve özellikle sebzeyetiştiricilerimiz olumsuz etkilendi. Çiftçimize bir nefes aldırabilmek, destekverebilmek amacıyla bu çalışmayı gerçekleştirdik. Özellikle beş ilçemizHekimhan, Darende, Kuluncak Arapgir ve Arguvan da ağırlıklı diğer ilçelerimizdede kısmen meydana gelen zarara destek vermek amacıyla Büyükşehir Belediyemiztarafından temin edilen sebze fideleri çiftçilerimize dağıtılacak. Rabbimüreticilerimizi bu tür doğal afetlerden korusun” dedi.

Tarım ve Orman İl Müdürü Tahir Macit, “Biliyorsunuz Pandemisüreciyle tarımsal üretimin ne kadar önemli olduğu görüldü. Büyükşehir BelediyeBaşkanımız da bunun bilinciyle çeşitli kaynak aktarımlarıyla çiftçilerimizedestek veriyor. Mayıs ayı içerisinde bir don olayı meydana geldi. Donda Meyveağaçlarının yanında sebze dikimi yapılan alanlar da don olayından etkilendi. Bualanların boş kalmaması için Büyükşehir Belediyemiz tarafından yüzde-yüz hibelifide alımı gerçekleştirdi. Bu alınan fideleri İlçe Müdürlüklerimize teslimedeceğiz. Ağırlıklı olarak dondan zarar gören çiftçilerimize bu fideleridağıtacağız” ifadelerini kullandı.

Büyükşehir Belediyesi olarak yanan don olayından zarar görençiftçilerimizin yanında olmaktan büyük bir gurur duyduklarını belirten BaşkanGürkan ise yaptığı konuşmada, “Büyükşehir Belediyesi olarak hem kültürel,sosyal ve çevrenin korunması anlamında, hizmet belediyeciliği ve yapmış olduğumuzhizmetlerin katılımcı anlayış içerisinde paydaşlarımızla değerlendirerek yolharitamızı ve yön pusulamızı oluşturuyoruz. Toplumla hareket eden birBüyükşehir portresi çiziyoruz. 

MASKİ Genel Müdürlüğümüz içme suyu ile ilgili çalışmalaryaparken bir yandan da sulama suyu ile ilgili de destek vermekte. BüyükşehirBelediyemiz tarafından ayrıca çiftçilerimize yüzbinlerce metre boru desteği deverildi. Mayıs ayında vuku bulan don olayından fidelerin etkilenmesininardından Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığımız tarafından bir çalışmabaşlatıldı. 13 ilçemizdeki çiftçilerimize bu fideler istedikleri ölçüdedağıtılacaktır. İlçe Tarım Müdürlüğü aracılığıyla bütün çiftçilerimizedağıtılacak. Malatya Büyükşehir Belediyesi Çiftçimizin, esnafımızın,öğrencimizin ihtiyaçlarının karşılanması noktasında üzerine düşeni bu dönemiçerisinde yapmaktadır. Tarımsal Hizmetler Dairesi tarafından ayrıca 300 binmetrelik alanda fidan üretimi başlatılmış ve önümüzdeki süreçte Malatya’nınihtiyaç duyacağı bütün fidanlar Daire Başkanlığımız tarafından teminedilecektir. Vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi için gayretgösteren Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığımıza ve emeği geçenlere teşekkürediyorum. Malatya Büyükşehir Belediyesi Malatya’yı mazisine layık istikbalinehazırlama noktasında emin adımlarla koşarak hedefe gidiyor. Bu çalışmalarıyapan herkesi tebrik ediyorum, kutluyorum. Malatya huzur şehri deniyor, huzurunadı deniyor. Buda Belediyemizin vatandaşını kucaklayarak yaptığı hizmetin birsonucu olarak karşımıza çıkmaktadır. Bütün paydaşlarımızla el ele vererekçalışmalarımızı sürdüreceğiz” şeklinde konuştu. 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!