Malatya
09 Mayıs, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.38
  • EURO
    34.97
  • ALTIN
    2400.3
  • BIST
    10247.75
  • BTC
    61495.99$

Doğanyol Atıksu Arıtma Tesisi Temeli Atıldı


Doğanyol Atıksu Arıtma Tesisi Temeli Atıldı


BAŞKAN GÜRKAN, “MALATYA’YA 12 ADET ARITMA TESİSİ YAPIYORUZ”

 

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) GenelMüdürlüğü tarafından maliyeti 5 milyon 251 bin TL olan Doğanyol Atıksu ArıtmaTesisinin temeli Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ınkatılımıyla atıldı ve tesisin yapımına başlanıldı.

MASKİ Genel Müdürlüğü tarafından ihalesi yapılarak temeliatılan ve tamamlandığında 5 bin kişiye hizmet verecek olan Doğanyol İlçesiatıksu arıtma tesisinde yapım işi başladı. Kurban kesilerek temeli atılan ve günlükortalama 600 metreküp su arıtılacak olan tesisin temel atma programına MalatyaBüyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Doğanyol Kaymakamı HüseyinDemirkol, MASKİ Genel Müdürü Mehmet Yaşar Karataş, Doğanyol Belediye BaşkanıHakan Bay, Genel Sekreter Yardımcıları, Daire Başkanları ve muhtarlar katıldı.

Doğanyol ilçesinde yapımına başlanılan atıksu arıtmatesisinin tamamlanmasıyla birlikte Doğanyol ilçesi atıksulardan kurtulmuşolacak ve Karakaya Barajı’na akan sular arıtılmış olacak. 2 bin 250 m² alandakurulacak ileri biyolojik atık su arıtma tesisinde ön arıtma, biyolojik arıtma,anaerobik çamur çürütme, çamur yoğunlaştırıcı, susuzlaştırıcı, kurutma, kokugiderme ve enerji üretim üniteleri yer alacak.

Doğanyol İlçesine yapılacak olan tesisle ilgili açıklamalardabulunan MASKİ Genel Müdürü Mehmet YaşarKarataş, “Doğanyol ilçemizin en önemli ihtiyaçlarından biri de arıtmatesisiydi. Tesisimizin ihalesini yaklaşık 6 milyon lira bedelle yaptık.Tesisimizin Kasım ayı içerisinde bitirilmesi için planlamalarımızı yaptık veçalışmalarımıza başladık. Atık su arıtma tesisimizde kapasitemiz yaklaşık 5 binkişilik bir kapasiteyle yapıyoruz. Doğanyol’a uzun yıllar hizmet edecek birtesisin çalışmalarını yapıyoruz. Tesisimizin Doğanyol halkımıza hayırlıolmasını diliyorum” dedi.

SORUNLARIMIZIBAŞKANIMIZIN DESTEKLERİYLE ÇÖZÜYORUZ

DoğanyolBelediye Başkanı Hakan Bay ise, “ İlçemizin önemli sorunlarının başında gelenarıtma ile alakalı sorunu Büyükşehir Belediye Başkanımızın destekleriyleçözüyoruz. Tesisimiz gerçekten günümüz dünyasında en önemli yatırımlardan biri.Gelecek nesillere ilçelerimizi, mahallelerimizi hazırlamak durumundayız. Güzelve kapsamlı yatırımın ilçemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. SayınBaşkanımıza ve ekibine de ilçe halkım adına teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

DoğanyolKaymakamı Hüseyin Demirkol’da, “Gerek dünyada gerekse Türkiye’de son dönemlerdeyaşanan su kıtlığı çok can yakmakta. Özellikle Kırsal Mahallelerimizde çokfazla su sıkıntısı var. Bu sıkıntıları çözmek için yatırımların gelmesi bizlerisevindiriyor. Atık su yatırımının ilçemize gelmesinde katkı sunan DoğanyolBelediye Başkanımız Hakan Bay ve Büyükşehir Belediye Başkanımız SelahattinGürkan’a ilçe halkımız adına teşekkür ediyorum” açıklamalarında bulundu.

MALATYA’YAYENİ 12 ARITMA TESİSİ KURULACAK

Malatya genelinde 12 adet yeni arıtma tesisi yapacaklarınısöyleyen Malatya Büyükşehir BelediyeBaşkanı Selahattin Gürkan, “Göreve geldiğimizde ilk önce MASKİ GenelMüdürlüğündeki arkadaşlarımıza akarsularımıza hiçbir şekilde atık sularınkarışmaması noktasında her türlü tedbiri almalarını söyledik. Arkadaşlarımız dabu konuda gerek sahada yapmış olduğu çalışmalarda ve fizibilitelerde 12 adetyeni arıtma merkezinin yapılmasını bize önerdiler. Bunların projeleri yapıldıve projelerin maliyet analizleri yapıldıktan sonra da Avrupa’dan ve Türkiye’dentemin ettiğimiz finansmanla arıtma tesislerinin yapılması noktasında gereklifinansman temin edildi. Projeler doğrultusunda ihaleler yapıldı. 12tesisimizden biri olan Doğanyol arıtma tesisimizin temel atma töreninigerçekleştiriyoruz. Arıtma tesisimizin Doğanyol ilçemize hayırlı uğurluolmasını temenni ediyorum. İklim değişikliği süreci ve sıfır atık projelerikapsamında arıtmaların amacı hem iklim değişikliğinde doğaya zarar vermemesinoktasında arıtılan suyun vatandaşımızın ihtiyaç duyduğu sulama sistemlerindekullanmayı amaçlamaktayız. Tesisimiz Doğanyol’a, faydalanacak olançiftçilerimize ve vatandaşlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum” diyekonuştu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!