Malatya
19 Ağustos, 2025, Salı
  • DOLAR
    40.89
  • EURO
    47.72
  • ALTIN
    4390.0
  • BIST
    10.93
  • BTC
    118100.24$

Çalışmaları Devam Eden Sahil Yolu’nda İnceleme Yapan Başkan Gürkan


Çalışmaları Devam Eden Sahil Yolu’nda İnceleme Yapan Başkan Gürkan


MALATYA’NIN 30 YILLIK ÖZLEMİ BİTİYOR

Uzun yıllardanberi Malatya’nın özlemini çektiği sahil yolu çalışmalarını yerinde inceleyen MalatyaBüyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, çalışmalar hakkında bilgileraldı.

Sahil Yolu çalışmaları yerindeinceleyen Başkan Gürkan, Haziranayının sonuna kadar alt yapı kısmının tamamlanacağını ve bu sezon içerisinde desağlıklı bir şekilde trafiğe açılacağını söyledi.

Çalışmalarıdevam eden Sahil Yolu hakkında bilgiler veren Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Latif Okyayise, “Bilindiği gibi sahil yolu uzun süredir Malatya’mızın özlemini çektiği biryolumuzdu. Bu bölgede yaklaşık 1 kilometrelik yolumuz imarlı alanda kalıyor.Orada hem kamulaştırma ve imar problemini çözdükten sonra yol projeleritamamlandı. Kültür ve Turizm Bakanlığımızın bir kısmını finanse ettiğiyolumuzun ihalesini tamamladık. İnşallah alt yapı, yol genişletme, tretuvarlar,taş duvarı kısımları, menfez ve köprü kısımları tamamlandıktan sonra üst yapıkısmını, asfalt kısmını tamamlamış olacağız. Haziran ayının sonuna kadar altyapı kısmını tamamlayıp, Temmuz ayı içerisinde de asfaltlamış olacağız” dedi.

İncelemegezisinde yer alan muhtarlardan KadıçayırıMahalle Muhtarı Alattin Eren, “Baraj geldiğinden bu yana sahil yolu buhalde duruyor. Yani Malatya’nın denizi de barajımız. Büyükşehir BelediyeBaşkanı Selahattin Gürkan’ın yaptığı bu yol ve yenileme çalışmasıyla burayabüyük bir değer katıyor. Başkanıma çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum”sözlerini ifade etti.

Toygar Mahalle Muhtarı Muhittin Doğan, “Yaklaşık 30 yıldan beri sahilyolumuz vardı fakat dar ve kötü bir haldeydi. Sağ olsun Büyükşehir BelediyeBaşkanımız bu yolu düzeltip genişletti. Güzel bir çalışmayla inşallah çok güzelolacak. Asfalt çalışması da yapılınca tozdan da kurtulmuş olacağız” dedi.

Boran Mahalle Muhtarı İbrahimMazooğlu, “Sahilyolu Kırgöz mevkisinde başlayıp, Atabey İskelesi’ne yaklaşık 15 kilometrelikbir mesafenin yıllardır düzgün bir ulaşımın sağlanmadığı bir yolumuz. MalatyaBüyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın kendi çabası ve gayretleriyleyolun çalışmaları devam ediyor. Birkaç güne kadar da bitecek. Çalışmalartamamlandıktan sonra sahil yolu ulaşımı rahat bir şekilde sağlanacak. Buçalışmanın Malatya’mıza, ilçemize ve mahallelerimize hayırlı olacağınainanıyorum. Çalışmalardan dolayı başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum” diyekonuştu.

Mahalle sakini Halit Erşahin, “Biz burada bahçemize giderken çokzor şartlarla gidiyorduk. Ama şu anda alt yapı yapılmak üzere, inşallah ilerikizamanda da asfaltı dökülür rahat bir şekilde ulaşımımızı sağlamış oluruz.Başkanımıza çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Alacakapı Muhtarı Nafız Sayın, “30-35 yıllık bir özlem SayınBüyükşehir Belediye Başkanımız sayesinde çözüme kavuşuyor. Teşekkür ederim”sözlerini kaydetti.

Karahan Mahalle Muhtarlığı RemziOngen de,“Selahattin Başkanım sağ olsun bütün ilçelere eşit bir şekilde hizmetlerinidevam ettiriyor. Eski Malatya’mızın da sahil yolunu bugün geldik yerindegördük. Atabey’e kadar tamamlanacak. Malatya’mız için gurur verici bir çalışma.Kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

Meydanbaşı Mahalle Muhtarı RamazanŞener, “34 senedirburada bir sahil yolu hasreti vardı. Bu sahil yolunun yapımı BüyükşehirBelediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan’a nasip oldu. İnşallah Rabbim dahaböyle güzel büyük hizmetleri kendisine nasip eder. Bizler de Malatyalılarolarak seviniriz. Kendisine teşekkür ediyoruz” sözlerini kaydetti.

 

Sahil Yoluçalışmalarını yerinde inceleyen MalatyaBüyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “1980’li yılların ikinciyarısında baraj göleti dolduktan sonra burada iz yolu olarak o dönemin valisiözel idare gayretiyle bir kadastrosal yol açıldı. Fakat bu yol ondan sonrarehabilite edilmeyince yol işlevini yitirdi. Yaklaşık 15 kilometrelik yoluKültür ve Turizm Bakanlığı ile yapmış olduğumuz protokol muhaceresi içerisindeyapmış olduğumuz girişimler neticesinde buranın bir turizm yolu olması ve sahilşerit yolu olmasıyla birlikte Malatya’nın barajla bütünleşmesi ve buradaki evsahiplerinin de sağlıklı bir şekilde ulaşımını amaçlıyoruz. Mesaiarkadaşlarımız yolun genişletilmesi noktasında, tretuvarların duvarlarınyapılması noktasında, geçici su menfezlerinin konulması noktasında yoğun birçalışma içerisindeler. Alt zemin çalışmalarının büyük bir kısmı yapıldı. Kalankısmı da en kısa zamanda bitirilerek, trafiğe açılması ve tam yol oturduktansonra da inşallah buranın asfaltı yapılarak Kırgöz mevkisinde giden birininhemen Atabey İskelesi’ne oradan da Malatya’ya ulaşımını sağlayacak. Ulaşımsağlarken bu şehrin güzelliği ve bu doğanın güzelliğini barajın güzelliği ilebirlikte sindirerek bir mesire yolu haliyle yapılması noktasında arkadaşlarımızihalelerini yaptılar, çalışmalar yapılıyor. Bu yolların Malatya’ya veMalatya’mızın turizmine hayırlı olmasını temenni ediyorum. Özellikle Malatya’dakangren olmuş sorunlardan biri de sahil şerit yoluydu. Hep konuşulurdu amakimse bir adım atmazdı. Buraya da neşter vurduk. Yani Malatya’da sorun içerenhiçbir problemi bırakmama noktasında bütün ekibimizle birlikte gece gündüzdemeden yoğun bir gayret ve çaba içerisindeyiz” diye konuştu.

 

 

 

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!