Büyükşehir ve öğrencilerden “Geri Dönüşüm” sergisi

Büyükşehir ve öğrencilerden “Geri Dönüşüm” sergisi
BAŞKANGÜRKAN: “ÇEVRE BİLİNCİ ERKEN YAŞLARDA VERİLMELİ”
Malatya BüyükşehirBelediyesi tarafından yürütülen “ÇevreBilinci Eğitimi ve Sıfır Atık” projesinin uygulama aşamasında “Geri Dönüşüm” sergisi açıldı.
Malatya BüyükşehirBelediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı organizasyonu; AbdulkadirEriş Teknik ve Meslek Lisesi, Vali Galip Demirel Ortaokulu ve Şehit Feyzullah TaşkınsoyOrtaokulu öğrencilerinin katkıları ile 23 Nisan etkinlikleri kapsamında hazırlanansergi, Malatya AVM Park’ta gerçekleştirildi.
Geri Dönüşüm Sergisine,Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Daire Başkanları, şubemüdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.
BaşkanGürkan: “Çevre Bilincini Geliştirme” kapsamında okullarda çeşitli eğitimlerveriyoruz”
Malatya BüyükşehirBelediye Başkanı Selahattin Gürkan; “Sevgili öğrenciler, bugün burada çokanlamlı bir etkinlik için bir aradayız. Büyükşehir Belediyemiz tarafındanyürütülen “Çevre Bilinci Eğitimi ve Sıfır Atık Projesi” kapsamında okullarımızve Daire Başkanlığımız çalışanlarının hazırladığı geri dönüşüm materyallerindenoluşan bir sergi açıyoruz. Bunu, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın vegençlerimizin gerçekleştirmesi bizim için ayrı bir anlam ifade ediyor” dedi.
Başkan Gürkan, “Çevre,bizim evimiz, mahallemiz, okulumuz, şehrimiz, ormanlarımız, aldığımız hava,parklarımız yani yaşadığımız yerdir. İnsanlar da diğer tüm canlılarla birliktedoğayı tahrip etmeden, çevresine saygılı bir şekilde, uyum içinde yaşanmasıgerektiğini bilmeli.
Büyükşehir Belediyesiolarak önceliği çevre eğitimine veriyoruz. Ülkemizin aydınlık geleceğinin teminatı olan çocuklarımızda “ÇevreBilincini Geliştirme” kapsamında okullarda çeşitli eğitimler veriyoruz.Çevre bilinci, geri dönüşüm, sıfır atık, atıktan elektrik elde edilmesi gibikonularda verdiğimiz eğitimler sonrasında da Katı Atık Sahamızda uygulama kısmınıgerçekleştiriyoruz” şeklinde konuştu.
Gürkan, “Burada kâğıttanve poşetten elbiseler, elektronik atıklardan haritalar, kâğıt ve plastikatıklardan oyuncaklara kadar birçok ürün sergileniyor. Bu anlamlı projede emeğigeçen tüm öğretmenlerimizle öğrencilerimizi, onları destekleyen velilerimizi vegeri dönüşüm eğitimlerini hayata geçiren mesai arkadaşlarımızı kutluyor, çevrehassasiyetlerinden dolayı herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Başkan Gürkan, konuşmasonrası sergi alanını gezerek öğretmen ve öğrencilerden sergi hakkında bilgialdı.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN


Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.