2024 ak parti
Malatya
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.60
  • EURO
    34.79
  • ALTIN
    2488.0
  • BIST
    9468.26
  • BTC
    64915.07$

BÜYÜKŞEHİR, DÜNYA TİYATROLAR GÜNÜNÜ ÇOCUKLARLA KUTLADI


BÜYÜKŞEHİR, DÜNYA TİYATROLAR GÜNÜNÜ ÇOCUKLARLA KUTLADI
27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü dolayısıyla Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları ekibi tarafından 4-6 yaş arasında Semt Konaklarında eğitim gören öğrencilere çeşitli etkinlikler düzenlendi.



DünyaTiyatrolar Günü, 1948 yılında kurulan Uluslararası Tiyatro Enstitüsü, 1961yılında aldığı kararla 27 Mart gününü ‘Dünya Tiyatrolar Günü’ olarak kabuledilmesiyle birlikte her yıl aynı tarihte kutlanıyor. Bu kapsamda, BüyükşehirBelediyesi Şehir Tiyatroları tarafından Semt Konakları ve Müftülüklerlebirlikte protokol çerçevesinde yapılan ‘Nezaket Okulları’nda eğitim gören 4-6yaş aralığındaki öğrencilere İpli Kukla, Masal Anlatımı, Keloğlan ile birlikteHacivat ve Karagöz gösterisi yapıldı. Sanat Merkezinde yapılan tiyatrogösterisinde yapılan etkinlikle ilgili bilgiler veren Yaygın Eğitim ve KültürTesisleri Şube Müdürü Erkan Tekgül, “ 27 Mart Tiyatrolar Günü kapsamındabelediyemize bağlı Semt Konaklarında eğitim gören, müftülüklerle birlikte ortakyapılan protokol çerçevesinde eğitimlerine devam eden nezaket sınıfıöğrencilerimize etkinlik düzenledik. Etkinlik kapsamında Kültür ve Sosyal İşlerDairesi Başkanlığı Sanat Etkinliği Müdürlüğümüz bünyesinde faaliyet gösterenMalatya Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu ekibimiz tarafından etkinlikdüzenledik. Bu kapsamda öğrencilerimize kukla gösterisi, masal anlatımı,Keloğlan gösterisi ile birlikte Hacivat ve Karagöz gösterisi düzenledik. Oyunagelen çocuklarımıza çeşitli hediyeler verdik. Güzel bir etkinlik oldu. Katılımsağlayan öğrencilerimize, velilerimize, öğretmenlerimize ve şehirtiyatrosundaki arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

DünyaTiyatrolar Günü dolayısıyla çocuklarla birlikte güzel bir etkinlikgerçekleştirdiklerini söyleyen Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu GenelSanat Yönetmeni Burak Gün ise, “27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü dolayısıyla ‘MiniMini Kumpanya’ adında bir etkinliğimizle Semt Konaklarımızda eğitim gören 4-6yaş öğrencilerimizle birlikte olduk. Etkinlik çerçevesinde öğrencilerimizle biryarışma yaptık. Çocuklarımızla iletişim halinde olduk. Etkinliğimizi pandemikuralları çerçevesinde önlemlerimizi alarak gerçekleştirdik. Öğrencilerimizleküçük bir yarışmanın ardından masallar dinledik. Masallarımızın ardından iplikukla, Keloğlan ve Hacivat ve Karagöz oyunumuzla çocuklarla veöğretmenlerimizle birlikte tiyatro dolu, sanat dolu, eğlence dolu bir etkinlikgerçekleştirdik” diye konuştu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!