BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EKİPLERİ ATIK LASTİKLERİ TOPLADI

MalatyaBüyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ekipleritarafından çevreye rastgele atılan atık lastikler toplanıyor.
BüyükşehirBelediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ekipleri tarafından atıklastiklerin toplanması ile birlikte hem çevre kirliliğinin önüne geçildiği hemde sivrisinek ve karasineklerin üreme alanlarının bir kısmının bu şekilde önünegeçildiği bildirildi.
MalatyaBüyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Şaban Aşıcı, atık lastiktoplama işlemi hakkında bilgi vererek, rastgele sağa sola atılan lastiklerin sivrisinekve karasineklerin üreme merkezi haline geldiğini söyledi. Şaban Aşıcı, “MalatyaBüyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı olarak haşereile mücadele sırasında, kimyasal mücadeleden ziyade kültürel, mekanik vefiziksel mücadele çok daha önem arz etmektedir. Daha az insan gücü, araç ve ilaç kullanabilmemiz için haşere üremealanlarının ortadan kaldırılması çok önemlidir. Bu anlamda ömrünü tamamlamışsağa sola rastgele bırakılan araç lastikleri hayvansal ve organik atıklar sivrisinekve karasinek için çok önemli üreme merkezleridir. Sivrisinek larvalarını buiçinde su olan araç lastiklerine bıraktıklarından (ki bir lastik içinde üreyensivrisinekler bir mahalleyi rahatsız edecek kadar) bu lastiklerden çok fazlamiktarda sivrisinekler üremekte ve jit alanı oluşturmaktadır. Ayrıca araçlastikleri hem görüntü kirliliği hem de yakıldığında hava kirliliğine nedenolduğundan çevre denetim ekiplerimiz tarafından bu lastikler toplanarak,bertaraf tesisine teslim edilerek, bertarafı sağlanmaktadır” sözlerine yerverdi.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.