Malatya
08 Mayıs, 2025, Perşembe
  • DOLAR
    38.61
  • EURO
    43.78
  • ALTIN
    4171.5
  • BIST
    9.075
  • BTC
    98772.371$

BÜYÜKŞEHİR ALT YAPISI İÇİN 230 MILYONLUK DEV DESTEK!


BÜYÜKŞEHİR ALT YAPISI İÇİN 230 MILYONLUK DEV DESTEK!


GÜRKAN: ŞEHRİMİZİN ALT YAPISINI GELECEĞE HAZIRLAMA NOKTASINDA ÇOK ÖNEMLİBİR KAYNAK

BelediyeHizmetleri Projesi ve Belediye Hizmetleri Geliştirme Projesi İlbank ve YerelYönetimler Alt Finansman Anlaşması kapsamında Malatya Büyükşehir Belediyesiyaklaşık 230 milyon lira destek aldı. İçme suyu, Atık su, Katı Atık veRekreasyon gibi hizmetlerde kullanılacak Yerel Yönetimler Alt Finansman Anlaşması,Ankara’da gerçekleştirildi. 

İmza törenine, CumhurbaşkanıYardımcısı Fuat Oktay, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Avrupa BirliğiTürkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer- Landrut, Fransa'nınAnkara Büyükelçisi Herve Magro, Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü AugusteTano Kouame, AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkçi,Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Fatma Şahin, İLBANK Genel Müdürü Yusuf Büyük, Malatya Büyükşehir Belediye BaşkanıSelahattin Gürkan, MASKİ Genel Müdürü Mehmet Yaşar Karataş ile birlikte 14 İlBelediye Başkanı katıldı. 

Avrupa Birliğinin desteğiyle teminedilen 355 milyon avro hibeye, Dünya Bankası ve Fransız Kalkınma Ajansındantemin ettikleri 198 milyon avro krediyle Blending modelini uygulayarak,belediye altyapı sektöründe 15 yerel yönetimine ait 5,8 milyar liralık yatırımdeğerindeki 40 proje için anlaşma imzalandı.

Proje kapsamında, 3 milyon kişinin suyaerişiminin iyileştirilmesi, 4,5 milyon kişinin de iyileştirilmiş su arıtmahizmetlerinden faydalanması sağlanacaktır. 2,5 milyon kişi iyileştirilmiş katıatık hizmetlerine eriştirilecek, çevreye duyarlı projelerle altyapıgüçlendirilerek, her yıl 22 milyon metreküp içme suyu tasarrufu sağlanacak ve95 milyon metreküp atıksu arıtılacaktır. Bugün, FRIT kapsamındaki projelerinhayata geçmesi için, son aşama olan alt kredi ve alt hibe anlaşmaları yerelyönetimlerle imzalandı.  Yapımçalışmalarına yılsonuna doğru başlanıp, iki yıl içerisinde tamamlanması hedefleniyor.

Malatya’ya230 Milyonluk Destek

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı SelahattinGürkan alınan desteğin Malatya için çok önemli olduğunu vurgulayarak, “Şehrimizinalt yapısını geleceğe hazırlama noktasında çok önemli bir kaynak. MalatyaBüyükşehir Belediyesi hazırlamış olduğu projeler çerçevesinde kullanılmak üzere230 milyonluk destek anlaşmasına imza attık. Bu kapsamda,  İçme suyu, Atık su, KatıAtık ve Rekreasyon gibi hizmetlerde kullanılacak. CumhurbaşkanıYardımcısı Fuat Oktay, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Avrupa BirliğiTürkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer- Landrut, Fransa'nınAnkara Büyükelçisi Herve Magro, Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü AugusteTano Kouame katkılarından ve desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Malatya’mızave hemşehrilerimize hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum” şeklindeaçıklamalarda bulundu.  

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!