Malatya
19 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.20
  • EURO
    35.11
  • ALTIN
    2500.6
  • BIST
    10643.58
  • BTC
    67008.897$

BATTALGAZİ’NİN KALBİ KADIN KOOPERATİFİ HANIMELİ PAZARI YENİDEN KAPILARINI AÇTI


BATTALGAZİ’NİN KALBİ KADIN KOOPERATİFİ HANIMELİ PAZARI YENİDEN KAPILARINI AÇTI


Kadınlara güç katanBattalgazi'nin Kalbi Kadın Kooperatifi, vatandaşların doğal ve el emeğiürünlere ulaşımını sağlamak üzere kurduğu Hanımeli Pazarı’nı yeniden açtı.Kernek Külliyesi önünde açılan Pazar ilk haftada büyük ilgi gördü.Battalgazi’nin Kalbi Kadın Kooperatifi Fahri Başkanı Yıldız Güder de ilk pazarıziyaret ederek alışveriş yaptı. 

Üretimigüçlendirmek, kadınların iş hayatında yer alması ve Malatya’da ki vatandaşlarındoğal ve yöresel ürünlere ulaşımını kolaylaştırmak amacıyla Battalgazi’ninKalbi Kadın Kooperatifi tarafından hayata geçirilen Hanımeli Pazarı yenidenkapılarını açtı. En son geçtiğimiz sonbaharda açılan ve mevsim şartları ile pandeminedeniyle ara verilen Battalgazi’nin Kalbi Kadın Kooperatifi Hanımeli Pazarıyeni yerinde vatandaşlarla buluştu. Kernek Külliyesi önünde kadınlar tarafındankurulan ilk Pazar oldukça ilgi gördü.

HERCUMA GÜNÜ KERNEK KÜLLÜYESİ ÖNÜNDE AÇILACAK

HanımeliPazarı’nda kadınların yaptığı el işlerinin yanı sıra ev ihtiyaçlarınınkarşılanabileceği ürünler ve doğal olarak tüketilebilecek gıda ürünleri yeralıyor. Bundan sonra her Cuma günü Kernek Külliyesi önünde açılacak olanpazarda Battalgazi Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi’nde eğitim gören özelçocukların annelerinin de standı yer alıyor. Açılan stantları belediye başkanyardımcılarının eşleri ile beraber  ziyaret ederek destek veren Battalgazi’ninKalbi Kadın Kooperatifi Fahri Başkanı Yıldız Güder, herkesi Hanımeli Pazarınadavet etti.

“HERKESİHANIMELİ PAZARIMIZA BEKLİYORUZ”

YıldızGüder, kadının üretimdeki öneminden bahsederken, “Kadın üretirse toplumgelişir, toplum gelişirse dünya değişir diyerek kurmuş olduğumuzkooperatifimizde biz geçtiğimiz aylarda bir Hanımeli Pazarı açmıştık. Havaşartları pandemiden dolayı ara vermiştik. Bugün tekrar hanımeli Pazarımızıaçtık. Bugün özel bir mutluluğu da yaşıyoruz. Kurduğumuz Battalgazi’nin KalbiKadın Kooperatifi her geçen gün farklı projelerle gündeme geliyor. Bugün deBattalgazi Belediyemizin en güzide kurumlarından olan Engelsiz YaşamMerkezimizdeki özel çocuklarımızın özel anneleriyle yaptığımız istişaresonrasında annelerim de pazarda stant açtı ve özel annelerimiz de satışyapıyor. Bugün pazarımızın ilk günü. Bundan sonraki süreçte her Cuma günükadınlarımızın Hanımeli Pazarı’nı açıyoruz ve herkesi buraya bekliyoruz.Özellikle özel çocuklarımızın annelerinin yaptığı ürünleri almalarını veannelerimize destek olmalarını istiyoruz.” dedi.

ÜRETİCİKADINLAR PAZARDAN MEMNUN

ÇocuğuBattalgazi Belediyesi Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi’nde eğitim gören vepazarda stant açan Kadriye Bektaş, “Engelsiz yaşam merkezi ailesiyiz. Orayaçocuklarımızı götürüyoruz eğitim alıyorlar. Havuzumuz, spor salonumuz, hobibahçeleri var merkezde. Çocuklarımız orada güzel zaman geçiriyor. Hocalarımızdasağolsun bizlere çok yardım ediyorlar teşekkür ederiz. Bizler içindebelediyemizin açmış olduğu Hanımeli Pazarında bizede standt açtılar. Evdeyaptığımız üretimlerimizin burada satışını yapıyoruz. Battalgazi’nin KalbiKadın Kooperatifi’nden Allah razı olsun.” derken, pazarda stant açan ZeynepKırmalı, “Battalgazi’nin Kalbi Kadın Kooparatifi’nin bize sunduğu imkannedeniyle Osman Güder Başkanımıza ve değerli eşi Yıldız Hanıma çok çok teşekkürederiz. Bizi mutfaktan çıkarıp çocuklarımızdan ayırmadan üretime katkısunmamızı sağladılar. Bu fırsatı bize sundukları için sağolsunlar. Ürünlerimizdoğal, kendi evimiz, kendi mutfağımızda yaptığımız ürünlerimiz. Kernek Külliyesiönündeyiz aradığınız her şeyi burada bulabilirsiniz. Takıdan tutun çanta,giyecek, çocuk elbiseleri, yiyecek kadınlarımızın yaptığı el emeği göz nuruürünler. Aynı zamanda engelsiz yaşam merkezindeki evlatlarımızın anneleri ileberaber gerçekleştirdiğimiz bir Pazar. Ürünlerimiz tamamen doğaldır. Kayısılıekmeğimizi yaptık. Bu bir ilktir. Teşekkür ederiz.” ifadelerini kullandı.

Stanttael emeği ürünü bulunan Nazlı Türk de “Battalgazi belediyesine teşekkür ederiz.Bütün Malatyalıların bizlere destek olup gelip burada alış veriş yapmalarınıistiyoruz. Bebek yelekleri, bebek battaniyeleri, büyüklere hırka ve yelekler elişleri yapıyorum.”dedi. Züleyha Bozdağ da “Aşhan bacı bebeklerini yapıyoruz.Belediyemize ve belediye başkanımıza bizlere bu imkanı tanıdığı için teşekkürederiz. Battalgazinin Kalbi Kadın Kooparatifimize de teşekkür ediyoruz. BütünMalatya halkını buraya alış veriş için bekliyoruz. Bu bebeğin her şeyi bizeait. Kıyafetini, iç dolumunu, eşarbını, şapkasını hepsini kendimiz yapıyoruz.Hayalimizdeki bir figürü yapabiliyoruz, bir gelin, damat, köylü kızı isteğegörehepsini yapıyoruz.  Hepsi bizim elemeğimiz.” şeklinde konuştu. 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!