Malatya
03 Mayıs, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.34
  • EURO
    34.93
  • ALTIN
    2397.3
  • BIST
    10218.44
  • BTC
    61181.85$

BATTALGAZİ’NİN GÖNÜLLÜ KADINLARINDAN AŞURE İKRAMI


BATTALGAZİ’NİN GÖNÜLLÜ KADINLARINDAN AŞURE İKRAMI


Battalgazi’ninKalbi Kadın Kooperatifi tarafından Muharrem ayı dolayısıyla Aşure programıdüzenlendi.

Battalgazi’nin Kalbi Kadın Kooperatifi, Hicri yılın ilk ayıMuharrem ayının 10. günü olan Aşure Günü nedeniyle aşure programı düzenledi.Battalgazi’nin Kalbi Kadın Kooperatifi’nin gönüllü kadınları, Malatya’nın ilkendüstriyel mutfağında hazırladıkları aşureleri, Battalgazi Belediyesipersonelleri ve vatandaşlara ikram etti. Battalgazi’nin Kalbi Kadın Kooperatifiönünde kurulan platformda ikramı yapılan aşurelerden almak isteyen personel vevatandaşlar, aşurelerini Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder ve AK PartiMalatya İl Başkanı İhsan Koca’nın elinden aldı.

İL BAŞKANIKOCA: “EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Düzenlenen Aşure programı nedeniyle Battalgazi’nin KalbiKadın Kooperatifi üyelerine teşekkürleri ileten AK Parti Malatya İl Başkanıİhsan Koca, “Düzenlenen bu aşure organizasyondan dolayı Battalgazi’nin KalbiKadın Kooperatifi çalışanlarımıza ve yöneticilerimize teşekkür ediyorum. HemBattalgazi Belediyesi personelimize hem de vatandaşlarımıza aşure ikramıyapıldı. Muharrem ayı bizim için hem bir matemi sembolize eder hem dedayanışmanın, yardımlaşmanın olduğu kutsal aylarımızdan biridir. Bu güzelprogram vesile ile vatandaşlarımızla da bir araya gelmiş olduk. Ben BattalgaziBelediye Başkanımız Osman Güder’e ve ekibine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

BAŞKANGÜDER: “ALLAH BİRLİĞİMİZİ VE BERABERLİĞİMİZİ DAİM ETSİN”

Battalgazi Belediyesi olarak içerisinde insan olan her türlüçalışmanın destekçisi olduklarını aktaran Battalgazi Belediye Başkanı OsmanGüder, “Bir Muharrem ayına daha eriştik. Muharrem ayının memleketimize,milletimize, vatanımıza, Dünya’ya barış, huzur ve afiyet getirmesini temenniediyorum. Muharrem ayı denilince akla aşure gelir. Aşure birlik veberaberliğimizin, paylaşma ve dayanışmanın simgesidir. Aşure, toplumumuzun enönemli geleneklerinden biri. İçerisinde bulunduğumuz Muharrem ayı, insanlıktarihini yakından ilgilendiren birçok önemli hadiseye tanıklık etmiştir.Peygamberimizin (a.s.) sevgili torunu Hz. Hüseyin ve beraberinde bulunanehlibeyt üyeleri, Kerbela’da şehit edilmiş ve İslam dünyasında bir daha eşinerastlanılmayacak acıları yüreklere kazımıştır. Rabbim bu acıları bir dahayaşatmasın. Bugün Battalgazi’nin Kalbi Kadın Kooperatifi’ndeki gönüllükadınların hazırladıkları aşureleri, personelimiz ve vatandaşlarımıza dağıttık.Emeklerine sağlık. İçerisindeki değişik ürünlerin bir araya gelmesiyle birlikve beraberliği anlatan bugünde Cenab-ı Allah birliğimizi ve beraberliğimizidaim etsin” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!