BATTALGAZİ BELEDİYESİ’NDEN GENÇLERE ÖZEL MÜZE GEZİSİ

Battalgazi Belediyesi tarafından tarihi ve kültürel değerleri korumak, tanıtmak ve gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla; 18-24 Mayıs Müzeler Haftası’nda AK Parti İl Gençlik Kolları üyelerine, üstü açık tur otobüsü ile özel bir müze gezisi düzenlendi.
BAŞKANGÜDER, MÜZE GEZİSİNE EŞLİK ETTİ
Battalgazi’de gençlere kazandırdığı milyonluk yatırımlarlagençliğe verdiği önemi her platformda gözler önüne seren Battalgazi BelediyeBaşkanı Osman Güder, gençler için düzenlenen müze gezisine katıldı. Gençlerlebirlikte Tarihi Tahtalı Hamam Müzesini gezen Başkan Güder, müzelerin öneminedikkat çekerek, gençlerin tarihten dersler çıkarmasını gerektiğini belirtti.
GENÇLERBATTALGAZİ’YE HAYRAN KALDI
Tarihin Battalgazi’deki izlerine yakından tanıklık ettiğinivurgulayan Gülennur İnce, “Battalgazi ilçemizin tarihi alanlarını gezdik vebeğendik. Başkanımız Osman Güder’e teşekkürlerimizi sunuyorum. Bu gezi birliktetarihin Battalgazi’deki izlerini yakından gördük ve tanımış oldu. Tarihin halenkalıntıları ve izleri var. Çok güzel bir deneyim oldu bizim için” derken, BüşraSürücü ise “Müzeler haftası nedeniyle düzenlenen bu güzel programa katıldığımiçin çok mutluyum. Hem müzeleri hem de tarihi mekanları gördük. Başkanımızateşekkürü borç biliyoruz. Bu geziden sonra Malatya’yı hiç gezmediğimi farkettim. Böyle güzel yerleri bir rehber eşliğinde gezip, daha net bilgiler alıncaçok mutlu olduk. Tarihimizi nostaljik bir şekilde öğrenmek bizim için çokönemliydi.”
AK Parti İl Gençlik Kolları Kültür Birimi Başkanı MiraçTopal, “Müzeler haftası nedeniyle Battalgazi ilçemizde bulunan müzelerimizi vetarihi mekanları gezdik. Çok güzel bir gezi oldu. Aramızda ilk kez müzeleregelenler vardı. Çok mutlu oldular. Her konuda bizim yanımızda olan İlBaşkanımız İhsan Koca’ya ve Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’eteşekkürlerimi sunuyorum. İnşallah daha güzel programlarda bir araya geleceğiz”şeklinde konuştu.
BAŞKANGÜDER: “GENÇLERİMİZİ TARİHLE BULUŞTURDUK”
Müzelerin şehirler için önemli zenginlikler olduğunuvurgulayan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “Müzeler, şehirler içinönemli zenginliklerdir. Müzecilik çalışmaları ülkemizde çok eski dönemlerdebaşlamıştır. Sanat, bilim, tarih ve kültür ile ilgili eserlerin halkagösterilmesi, tanıtılması için toplanıp sergilendiği müzeler, eski eser, belge,anıt ve kalıntılardan oluşmaktadır. Geçmiş yıllarda insanoğlunun inanç, yaşayışve yetenekleri hakkında bilgi veren müzelerimiz, geçmişi öğrenerek bugünüanlamamıza, geleceğimize yön vermemizde yardımcı olurlar. Mazimizin değerlerineve kültürel mirasına sahip çıkmalıyız. Bugünde müzeler haftası nedeniylegençlerimize özel olarak hazırladığımız müze gezisi ziyareti düzenledik. Güzelbir gezi oldu. Gençlerimizi tarih ile buluşturduk. Gençlerimize tarih ve kültürbilincini aşılamak için düzenlediğimiz gezimize katılan herkese teşekkürlerimisunuyorum” dedi.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.