Malatya
26 Ağustos, 2025, Salı
  • DOLAR
    41.02
  • EURO
    47.64
  • ALTIN
    4442.0
  • BIST
    11.454
  • BTC
    109827.02$

BATTALGAZİ BELEDİYESİ’NDEN BULGURLU MAHALLESİNE 7.5 MİLYONLUK YATIRIM BAŞKAN GÜDER: “BATTALGAZİ’DE GES’LERİN SAYISINI ARTTIRACAĞIZ”


 BATTALGAZİ BELEDİYESİ’NDEN BULGURLU MAHALLESİNE 7.5 MİLYONLUK YATIRIM BAŞKAN GÜDER: “BATTALGAZİ’DE GES’LERİN SAYISINI ARTTIRACAĞIZ”
Battalgazi Belediyesi, güneş enerjisinden faydalanmak ve Belediye iştiraklerinin enerji ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla Bulgurlu Mahallesine 7.5 milyonluk yatırım ile 1 Megavatlık Güneş Enerji Santrali (GES) kurdu.

 



Tasarruf konusuna büyük önem veren Battalgazi BelediyeBaşkanı Osman Güder’in talimatıyla, Battalgazi Belediyesi tarafından BulgurluMahallesine 7.5 milyonluk yatırım kazandırıldı. Güneş enerjisinden faydalanmakve başta Asfalt Plenti olmak üzere Belediye iştiraklerinin enerji ihtiyaçlarınıkarşılamak amacıyla Bulgurlu Mahallesinde 20 bin metrekare arazi üzerindekurulan Güneş Enerji Santrali ile 1 Megavatlık enerji üretimi sağlanacak.Etrafı çitle çevrilip 7/24 güvenlik kameraları ile takip edilen ve 9 adetİnvertör ile 2 bin 610 adet panelin kurulduğu santral alanında incelemelerdebulunan Başkan Güder, Battalgazi Belediyesinin gelecek için yaptığı en önemliçevre ve enerji yatırımlarından biri olduğunu belirtti. Başkan Güder, akıllıenerji yönetimi ve çevreye duyarlı alternatif enerji kaynaklarına yönelerek,kendini idame ettiren şehirler, projeler ve hizmetler sunmanın hayati önemtaşıdığına dikkati çekti.

“DOĞALKAYNAKLARIMIZI KORUYARAK, ENERJİ TASARRUFU YAPIYORUZ”

Bulgurlu mahallesine kurulan Güneş Enerji Santrali ileçevreye zarar vermeyen enerji ürettiklerini aktaran Battalgazi Belediye BaşkanıOsman Güder, “Öncelikle geleceğin dünyasında en önemli konulardan birininenerji olacağı bir dönemde, kendi enerjisini üreten bir ülke olmak adına hertürlü enerji kaynaklarının mutlaka değerlendirilmesi gerektiğine inanıyoruz.2019 yılında göreve geldiğimizde Belediyemiz iştiraklerinin enerji ihtiyacınıkarşılamak adına verdiğimiz talimat üzerine, arkadaşlarımız 5 Megavatlık GüneşEnerji Santrali için çalışmalarına zaman kaybetmeden başladı. Çalışmalarda sonnoktaya gelinmiş durumda. Şuan Bulgurlu mahallemize kurmuş olduğumuz GüneşEnerji Santralleri ile 1 megavatlık enerjimizi, en kısa sürede Belediyemizinistifadelerine sunmuş olacağız. Doğal kaynaklarımızı koruyarak enerji tasarrufuyapmamız gerek. Bu çalışma ile hem Belediyemizin giderleri azalacak. Kısa süreiçinde kabullerinin tamamlanması ile santralimizi faaliyete geçireceğiz. Enerjikaynaklarının daha etkin bir şekilde kullanılması hedefiyle söz konusuprojelerimizin devamını da getireceğiz. İlerleyen yıllarda Battalgazi’dekiGES'lerin sayısını arttırmayı hedefliyoruz" dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!