BATTALGAZİ BELEDİYESİ’NDEN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ ETKİNLİĞİ

BATTALGAZİ BELEDİYESİ’NDEN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ ETKİNLİĞİ
BAŞKAN GÜDER: “HAYATIDEĞİŞTİREN KADINLARDIR”
Battalgazi Belediyesi8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla “HAYATA DOKUNAN KADINLAR” programıdüzenlendi. Mövenpick otelde yapılan programa çok sayıda davetli katıldı.Özellikle depremde olağanüstü bir gayretle çalışan bayanların davet edildiğiprograma katılım üst düzeyde gerçekleşti.
Battalgazi Belediyesitarafından 8 Mart Dünya Kadınları günü dolayısıyla bir program düzenlendi.Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder ve eşi Yıldız Güder’in ev sahipliğindedüzenlenen programa Milletvekili Hakan Kahtalı’nın eşi Sadiye Kahtalı, BüyükşehirBelediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın eşi Hafize Gürkan,Battalgazi KaymakamıAbdülkadir Duran’ın eşi Munise Duran, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’ın eşiSemra Çınar ve Ak Parti Battalgazi Kadın Kolları Başkanı Ebru İnanç, CHP İlKadın Kolları Başkanı Güllü Tuncer, yaşanan deprem sonrası aktif olan kurumlarAFAD, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü, Sağlık Müdürlüğü, Kızılay ve diğerkuruluşların kadın çalışanları, Gazete ve televizyonların bayan çalışanları,Sivil Toplum Kuruluşlarında yer alan bayanlarla birlikte çok sayıda davetlikatıldı.
BAŞKAN GÜDER: “KADINLARIMIZI YÜREKTEN KUTLUYORUM”
Programın açılış konuşmasını yapan Battalgazi BelediyeBaşkanı Osman Güder kadınların toplumumuzdaki önemine değinerek, “Kadın demekhayat demek, kadın demek hayatın akışını değiştiren ve hayata yön veren demek,kadın demek toprak demek, kadın demek ana demektir. Kadın demek eş demek, kadındemek sevgi demektir. İyi ki varsınız. Bizi tamamlayan, bizi başarıdan başarıya koşturan, bizim yanımızda,arkamızda dimdik duran sevgili eşlerimiz. Acılarımızı paylaşan analarımız.Sizleri yürekten kutluyoruz, tebrik ediyoruz. Hayatı değiştiren kadınlardır. HzAdem’in hayat akışını değiştiren Hz Havva gibi. Firavun’un saltanatına sonverip, Hz. Musa’yı kendi ocağında yetiştiren Hz. Asiye gibi. PeygamberEfendimize Peygamberlik geldiğinde ‘korkma, ben her şeyimle yanındayım’ diyenHz. Hatice gibi. Hz. Ali’nin yanında duran Hz. Fatıma gibi. Cennet analarımızınayaklarının altındadır. Dünya’da değişim, dönüşüm ve reformlarda kadınlar hep öncü olmuşlardır.Aslında kadının olduğu yerde insanlar hayat bulmuşlardır. Bu yönüyle sizleriönemsiyoruz. Battalgazi Belediyesi olarak bizden önce görevde olan BelediyeBaşkanımızın yükseklere çıkarmış olduğu bayrağı devam ettirmek, o bayrağı dahayukarılara çıkarmak adına Battalgazi Belediyesi olarak Battalgazi’nin KalbiKadın Kooperatifimizi kurduk. Amacımızbölgemizdeki kadınları sosyal alanda ve kültürel alanda layık oldukları yeretaşıyarak, onları arzulanan seviyeye çekmektir. Türkiye’de binin üzerindeşubesi olan Tarım Kredi Kooperatiflerine Battalgazi’nin Kalbi Kadın Kooperatifi8 ürünüyle ürün vermeye başlayacak. Bu marketlerde satışa sunulan satışa sunularak Battalgazi’deki kadınlarımızadestek olmak amacıyla girişimlerde bulunuldu. Sizleri yürekten kutluyorum.Gününüzü tebrik ediyorum” diye konuştu.
YILDIZ GÜDER: “KADINTOPLUMU OLUŞTURAN ÖNEMLİ BİR HALKADIR”
8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yapılan programkonuşan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’in eşi ve Battalgazi KadınKooperatifinin Onursal Başkanı Yıldız Güder: “ 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kadınhaklarının kazanılmasında nerden başladığının ve bu günlere nasıl gelindiğininhatırlandığı özel ve güzel günlerdir.Geçmişte olduğu gibi bu günde kadınlarıneşitliği için, bağımsızlığı için, politik haksızlıkların ortadan kaldırılmasıiçin, daha iyi yaşama, daha iyi çalışma koşullarının elde edilmesi için bir çokmesajlar verilmiştir. Bu mesajlar verilmeye de devam edecektir. Kadın toplumuoluşturan en önemli halkadır. Kadınıkatılmadığı, yok sayıldığı topluluğu medeniyet ölçüleri çerçevesin dedeğerlendirmemiz mümkün değildir. Kadın varsa bir toplumda o toplum medenidir.Kadın varsa bir toplumda o toplum ileridir. Kadın varsa bir toplumda o toplumüretkendir. Dünyayı sevgisiyle, merhametiyle ve şefkatiyle dolduran tümkadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum” dedi.
Program’da katılımcılara Battalgazi Belediye Başkanı OsmanGüder ve eşi Yıldız Güder tarafından davetlilere gül dağıtıldı.
8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla hazırlanan “HAYATADOKUNAN KADINLAR” programında deprem dolayısıyla depremde aktif çalışan kurumçalışanlarına plaket verildi.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.