2024 ak parti
Malatya
23 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.57
  • EURO
    34.90
  • ALTIN
    2435.1
  • BIST
    9645.02
  • BTC
    66721.02$

BATTALGAZİ BELEDİYE BAŞKANI OSMAN GÜDER, MALATYA TANITIM GÜNLERİNDE İSTANBUL’DAKİ MALATYALILARLA BULUŞTU.


BATTALGAZİ BELEDİYE BAŞKANI OSMAN GÜDER, MALATYA TANITIM GÜNLERİNDE İSTANBUL’DAKİ MALATYALILARLA BULUŞTU.


BAŞKAN GÜDER: “MALATYAİLE İSTANBUL ARASINDA GÖNÜL KÖPRÜSÜ VAR”

BattalgaziBelediye Başkanı Osman Güder, İstanbul Yenikapı Etkinlik alanında başlayanGeleneksel Malatya Tanıtım Günleri etkinliğinin açılışına katılarak İstanbul'dayaşayan Malatyalılarla bir araya geldi. Etkinliğin açılışında konuşan Başkan Güder,“Battalgazi’mizin tüm güzellik ve zenginliklerini İstanbul’daki misafirlerimizile buluşturuyoruz. Biz hep birlikte Malatyayız” dedi.

Malatya Valiliği koordinasyonunda Malatya BüyükşehirBelediyesi, Malatya Konfederasyonu (MAKON), Malatya Sivil Toplum ÖrgütleriBirliği (MASTÖB) tarafından bu yıl 5’incisi düzenlenen Arslantepe’denYeditepe’ye temalı Geleneksel Malatya Tanıtım Günleri’nin 5’incisi, İstanbulYenikapı etkinlik alanında yoğun bir katılım ile başladı. 22-25 Eylül tarihleriarasında ziyaretçilerine kapılarını açık tutacak olan Tanıtım Günlerinde,Malatya’nın tarihi ve kültürü başta olmak üzere turistik ve doğal güzellikleri,yöresel yemekleri ve birçok ürünü ziyaretçilere tanıtılacak.

BATTALGAZİBELEDİYESİ’NİN STANDI BULUŞMA NOKTASI OLDU

Battalgazi Belediyesi tarafından etkinlik alanındaMedeniyetin Kalbi Battalgazi’de hayata geçirilen ve geçirilmesi planlananprojelerin ziyarete gelen misafirlere tanıtıldığı stant ise Malatyalılarınbuluşma noktasına dönüştü. Yoğun ilgi görmeyi başaran Battalgazi Belediyesi’ninstandını ziyaret eden Milletvekilleri, Büyükşehir ve İlçe Belediye Başkanları,Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşları ve Meslek ÖrgütleriBaşkanları, tarih başkenti Battalgazi’de hayata geçirilen projeleri yakından inceleyerek,Başkan Güder tarafından takdire şayan projelerin hayata geçirildiğine dikkatçekti. Etkinliğin açılışında İstanbul’da yaşayan Malatyalılarla bir araya gelenBattalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, gelen tüm misafirler ile yakındanilgilendi ve sohbet etti. Yerel ve ulusal medya kuruluşlarının canlıyayınlarına da katılan Başkan Güder, Malatya Tanıtım Günleri’nin öneminedeğinerek, Malatya ve Battalgazi’nin tarihi ve kültürel tüm güzelliklerinidünyanın dört bir tarafında ki Malatyalılara ve vatandaşlara anlattı.

İLÇEBAŞKANI KAHVECİ: “EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

AK Parti Battalgazi İlçe Başkanı Basri Kahveci, “Buorganizasyonda emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Hemşerilerimizledolu dolu 3 gün geçireceğiz. Malatya’mız Türkiye’nin parlayan yıldızı.Dünya’nın parlayan yıldızı yapmak için bu tür etkinliklere ihtiyacımız var.İstanbul’da bulunan tüm Malatyalı hemşerilerimizi Yeni Kapıda düzenlenen bugüzel etkinliğe davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

BAŞKANGÜDER:“BİZ HEP BİRLİKTEMALATYAYIZ”

Bu tür etkinliklerin birliktelik ve dayanışma ruhuna güçkattığını belirten Başkan Güder, “İstanbul Yeni Kapıda düzenlenen MalatyaTanıtım Günlerindeyiz. Malatya ile İstanbul arasında güzel bir köprü var, buköprü gönül köprüsüdür. İstanbul’da yaşayan Malatyalılara ve tüm misafirlereselam ve muhabbet getirdik. Biz hep birlikte Malatyayız. Özellikle bu tanıtımgünlerindeki amacımız; Malatya’mızı her anlamda tanınırlığını arttırmak,Türkiye’nin önde gelen illeri arasına koyabilmektir. Battalgazi Belediyesiolarak Malatya’mızın tanıtımı için standımızı açtık. Malatya ne kadar tanınırve bilinirse var olan zenginliklerimizde o denli daha fazla ön plana çıkar.Battalgazi’de tarih yatıyor, Battalgazi’de kültür yatıyor. Burada bir yaşanmışlıkvar ve bu yaşanmışlığın oluşturduğu bir medeniyet var. Dolayısıyla MedeniyetinKalbi Battalgazi diyoruz. Tarihi dip derinliği 7 bin yıllara dayanan birgeçmişe sahip Arslantepe’miz var. Bizler Battalgazi Belediyesi olarak ve yerelyönetimler olarak buradaki tarihi mekanları açığa çıkararak Dünya Kültürelmirasına dahil etmiştik ve bu tarihi değerlerimizin daha da anlam kazanmasınıistiyoruz. Tarihimizin yanında Malatya’mızın gastronomi kültürü de var. Malatyaolarak çok zengin bir mutfağa sahibiz. Burada bunu da öne çıkarmamız gerekiyor.Bu nedenle bu tür etkinliklere büyük önem veriyor ve çalışmalarımızı bu yöndegerçekleştiriyoruz. Battalgazi’mizin tarihini, kültürünü, yaptığımız ve devameden çalışmalarının yanında tüm güzelliklerimizi gelen misafirlerimizeanlatıyor ve tanıtıyoruz. Battalgazi Belediyesi olarak Malatya’mızın tanıtımınaciddi katkılar sunan çok önemli yatırımlarda bulunduk, bulunmaya da devamediyoruz. Tüm alanlarda güçlü yatırımlar yaparak ilçemizin köklü tarihini vemedeniyetini gözler önüne seriyoruz. Misafirlerimize bu yatırımlarımızı daanlatıyoruz. Misafirlerimizi Malatya’mıza, Battalgazi’mize davet ediyoruz.Malatya tanıtım günlerine katkı ve katılımlardan dolayı herkese teşekkürediyorum” dedi.

Battalgazi Belediyesi standına gelen misafirlerle yakındanilgilenen Başkan Güder, Battalgazi’nin Kalbi Kadın Kooperatifi’nin yaptığıyöresel ürünlerden vatandaşlara ikram etti. Diğer stantları da ziyaret etmeyiihmal etmeyen Başkan Güder, Malatyalılar başta olmak üzere birçok ilden gelen misafirlerlede sohbet etti.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!