2024 ak parti
Malatya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.58
  • EURO
    35.03
  • ALTIN
    2459.1
  • BIST
    9798.61
  • BTC
    64430.67$

BAŞKAN GÜRKAN DÜNYA BİRİNCİSİNİ MAKAMINDA AĞIRLADI


BAŞKAN GÜRKAN DÜNYA BİRİNCİSİNİ MAKAMINDA AĞIRLADI


 

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan,TÜBİTAK öncülüğünde Amerika’da düzenlenen Regeneron ISEF isimli UluslararasıBilim ve Mühendislik Fuarı’nda Türkiye’yi temsil ederek, SPIE özel ödülkategorisinde dünya birinciliği elde eden Feridun Balaban’ı makamında kabuletti.

Ziyarete, İl Milli Eğitim Müdürü Battal Kanbay, KimyaÖğretmeni Savaş Zafer Güler’de katıldı.

FERİDUN’UNBAŞARISI OLDUKÇA BÜYÜK BİR BAŞARI

Malatya Bilim ve Sanat Merkezi Kimya Öğretmeni Savaş ZaferGüler ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, “Öğrencimiz Feridun Balaban'labirlikte geçen yıl Türkiye birincisi olduğumuz proje ile birlikte bu yılAmerika’da düzenlenen yarışmada dünya birincisi seçildi. Bu proje TÜBİTAK’ınTürkiye’yi temsil etmek üzere gönderdiği birkaç projeden birisiydi. Feridun’unbaşarısı oldukça büyük bir başarıydı. Malatya’mızı böyle güzel bir haberle sevindirdiğimiz için bizlerdemutluyuz” dedi.

BİZİM İÇİNGURUR VERİCİ BİR DURUM

İl Milli Eğitim Müdürü Battal KANBAY ise, ”Bugün tarihi birgüne şahitlik ediyoruz. TÜBİTAK’ın ISEF’e gönderdiği birkaç projeden biri olanbu proje bizim için gurur verici bir durum. Öğrencimiz Dünya birincisi oldu.Ayrıca Avrupa Bilim Adamları Topluluğuna tekrar gidecek buda TÜBİTAK tarihindebir ilk olacak. Bize bu sevinci yaşatan kıymetli kardeşim Feridun’a veöğretmenimize çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Öğrenci Feridun Balaban’da kazandığı bu başarıdan dolayı çokmutlu olduğunu belirterek, “Bu projenin her aşamasında bana yardımcı olan Savaşhocama, İl Milli Eğitim Müdürümüze teşekkür ediyorum. Bizleri bugün buradaağırlayan Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan’a da çok teşekkürediyorum” dedi. 

ÖĞRENCİMİZİYETİŞTİRENLERİ CANI GÖNÜLDEN KUTLUYORUM

Uluslararası Bilim ve Mühendislik Fuarı’nda Türkiye’yi temsilederek Dünya Birincisini ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduğunu belirtenBaşkan Gürkan ise yaptığı konuşmada, “Feridun evladımız önce Türkiye birincisidaha sonra Uluslararası düzeyde dünya birincisi ödülünü alarak bizlerigururlandırmıştır. Özellikle Dünya Birincisini ve şampiyonumuzu buradaağırlamaktan büyük onur duyduğumu belirtmek istiyorum. Bu şampiyonu yetiştirenZafer hocamız ve meslektaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Öğrencimizin anne vebabasını da tebrik ediyorum. Tabi bizler Yerel Yöneticiler olarak buöğrencilerimizin ufkunu açmak geleceğimizin aydınlık yarınlara bu gençlerimizeemanet edeceğimizden dolayı gençlerimizin fen ve mücehhez bilgilerle donatırsakistikbalimiz ve geleceğimiz o kadar aydınlık olur. Bugün öğrencimizin özellikleGüneş Enerjisi Panelleri ile ilgili yapmış olduğu çalışmada küçük hacimlerlebüyük enerji üretme noktasında ki projesi hem Türkiye’de hem de Dünya’dabirinci olması ve dünya şampiyonluğuna Malatya’da 2 projenin Türkiye’yi temsiletme noktasında bunun bir tanesi olan projenin Feridun kardeşimizin projesiolması bizi ziyadesiyle memnun etmiştir. Ben özellikle Feridun evladımızıtebrik ediyorum, kutluyorum ve başarılarının devamını diliyorum. Baştaöğrencimizi yetiştiren anne ve babasına, öğretmenlerimize teşekkürediyorum.  Tabi biz belediye olarak heranlamda bilim sanat olsun, diğer pozitif bilimler olsun kendini gösteren veönünün açılması noktasında kendisine her türlü destek olacağımızı da buradabelirtmek istiyorum. Ben tekrardan sevgili öğrencimizi, değerli öğretmenini vedeğerli İl Milli Eğitim Müdürümüzü burada ağırlamaktan büyük onur duyduğumubelirtmek istiyorum. Bu ödülünden başta Malatya’mıza ve Ülkemize ve dünyada kibu panel üretimi noktasında ve bunun seri üretime geçmesi noktasında ışıktutması hasebiyle de bu üretimi şimdiden yapacak olan bütün üretici firmayateşekkür ediyorum. Feridun kardeşimizden gelecekte daha büyük başarılarbekliyoruz. Hiç durmadan bütün engelleri aşarak hem şahsına hem ailesine hembulunduğu topluma, milletine ve insanlığa hizmet etmektir. Ben inanıyorum kiFeridun Balaban evladımızda bu duygu ve düşünceler içerisinde başta kendisi veailesine, memleketine, ülkesine ve insanlığa bu anlamda yapmış olduğuçalışmalarla ufuk açacak ve ışık tutacaktır. Ben tekrardan öğrencimizinbaşarısını kutluyorum. Öğrencimizin bu aşamaya gelmesinden gayreti olan anne vebabasını tebrik ediyorum. Öğretmenlerimizin bu yoğun çalışmalarından dolayı,öğrencimizi geleceğe hazırlamış olmalarında dolayı bütün öğretmenlerimizi veyöneticilerimizi tebrik ediyorum” şeklinde konuştu. 

BaşkanGürkan konuşmaların ardından Feridun Balaban’a başarısından dolayı çeşitlihediyeler verdi.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!