BAŞKAN GÜDER, TRT GAP RADYOSU’NA BATTALGAZİ'DEKİ YATIRIMLARI ANLATTI

TRT GAP Diyarbakır Radyosu’nun canlı yayınına telefonla bağlanan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, 24 Ocak'ta meydana gelen depremin ardından Battalgazi'de yapımı bitme aşamasına gelen deprem konutları ve Battalgazi Belediyesi'nin yatırımları hakkında genel bilgiler verdi. Başkan Güder, daha yaşanabilir bir Battalgazi’nin yarınlarını inşa etmek için canla başla çalıştıklarını belirtti.
TRT GAP Diyarbakır Radyosunda sunuculuğunu Aslı Hocaoğlu’nunyaptığı 'Yöremizden' adlı programına canlı telefon bağlantısı ile katılanBattalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, 24 Ocak depreminin ardındanBattalgazi'de yapımı bitme aşamasına gelen deprem konutlarını, Battalgazi’dekiyatırımları veŞehit Fevzimahallesinde başlayacak olan kentsel dönüşüm hakkındaki çalışmalarıdinleyicilere aktardı.
BAŞKANGÜDER:"VATANDAŞLRIMIZIN YARALARI KISA SÜREDE SARDIK”
24 Ocak depreminde Battalgazi'de 2 bin 600 konutun ağırhasar aldığını aktaran Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder,"Malumunuz24 Ocak’ta Merkez üssü Elazığ olan 6.8 şiddetinde bir deprem meydana geldi. Budepremde Malatya’mızın 4 ilçemiz ciddi derecede etkilendi. Bu ilçelerden birideBattalgazi ilçemiz. Depremin olduğu andan itibaren hükümetimiz başta olmaküzere yerel yönetimler olarak ta vatandaşlarımızın yanında olduk. Yaraları hepbirlikte sarmaya çalıştık. Geçen hafta Cumhurbaşkanımız sayın Recep TayyipErdoğan’ın da katılımı ile Elazığ’daki evler depremzede ailelere teslim edildi.Malatya’daki deprem konutlarının yapımı tüm hızıyla devam ediyor. İlçemizde yapımıbiten 668 konut kısa süre içinde hak sahiplerine teslim edilecek. İlçemizdeeski yapı bir hayli fazla. Bu anlamda Battalgazi Belediyesi olarak bir çalışmayaptık. Toplu dönüşümler yapmamız lazım. Kentsel dönüşümler yapmamız lazım.Yapılacak olan yapıların depreme dayanıklı olması lazım. Belediyemizde şuanyapı ruhsatları titizlikle inceleniyor. Deprem öncesi de bizim kentsel dönüşümçalışmalarımız vardı. Yaşadığımız bu depremde çalışmalarımıza hız kazandırmışoldu. Deprem sonrası depremzede aileleri için yapılan konutların daha sağlamzeminler üzerine inşa edilmesi bizim birinci görevimiz oldu. Bu noktadayetkililerden aldığımız bilgiler üzerine Orduzu bölgesindeki GelincikTepesi’nin zemin etüdünün sağlam olması nedeniyle konutlarımız oraya yapıldı.Şehir merkezine 5-6 km uzaklıkta bir yer. Gelişime açık olması ve alt yapısınınsağlam olmasından kaynaklı vatandaşlarımızın oraya ciddi şekilde tercihi var.Depremden kaynaklı Battalgazi’miz de 2 alt merkez oluşturduk. İnşallah bu altmerkezlerimizi geliştirerek, Battalgazi’mizi genişleteceğiz” ifadelerinikullandı.
"ŞEHİTFEVZİ’DEKİ DÖNÜŞÜM ÖRNEK TEŞKİL EDECEK"
Şehit Fevzi mahallesinde başlayacak olan kentsel dönüşümhakkında bilgilere aktaran Başkan Güder, “Yaşadığımız 6.8’lik depremin ardındankentsel dönüşüm çalışmalarımızı hızlandırmış oldu. Öncelikli olarak depremkaynaklı kentsel dönüşüm çalışmalarımızı Cumhurbaşkanımız sayın Recep TayyipErdoğan’ın imzasıyla başlattık. Ağır hasar alan Şehit Fevzi Mahallemizdedönüşüm çalışmalarımız kısa süre içinde de başlayacağız. Kentsel dönüşümçalışmalarına başlamadan önce vatandaşlarımıza 50-60 yıl önce yapılan buyapıların sağlıklı olmadığını ve yarın olası yaşanacak bir depremde yüksek cankayıplarının olabileceğini söyledik. Vatandaşlarımıza bunları tek tek anlatarak,onları ikna ettik. Bu yapılara karşı olarak ta sizin yapacağınız yapılar çokönemli. Kentsel Dönüşümü başlattığımız alanda gece kondu şeklinde gelişi güzelyapılaşma söz konusuydu. Dönüşümle birlikte güzel sosyal donatı alanları,ibadethaneler ve sağlık alanları yapacağız. Konutlar boşaltıldığı andanitibaren bir yıl gibi bir zaman dilimi içinde teslimatları yapılmasıplanlanıyor. İnşallah bu yıl içerisinde ilk etapta 750 konutumuzudönüştüreceğiz. Vatandaşlarımızı yeni evleriyle buluşturacağız. Yapacağımız buçalışma diğer yerlere örnek teşkil edecek. Hem hükümetimiz hem de Belediyemizile kentsel dönüşümün ihtiyaç duyulduğu alanlarda dönüşümleri yaparak onlarınyanında olacağız" şeklinde konuştu.
“BATTALGAZİ’MİZİNYARINLARI ÇOK DAHA GÜZEL OLACAK”
Battalgazi’nin yarınlarının çok daha güzel olacağının altınıçizen Başkan Güder, “Bizim Battalgazi’ye hizmet sözümüz var. Bizler her yenigüne başlarken, ilçemize neler yapabiliriz? bunları düşünerek başlıyoruz. Her günilçemize daha fazla neler yapabiliriz endişesi taşıdık. Elimizdeki imkanlardoğrultusunda Belediye olarak ilçemize hizmet getirmek zorundayız. İlçemizebirçok yatırım kazandırdık, kazandırmaya da devam ediyoruz. Vatandaşlarımızın,gençlerimiz ve yavrularımız için ayrı ayrı projeler hazırladık, yatırımlarımızıyaptık. Daha yaşanabilir bir Battalgazi’nin yarınlarını inşa ediyoruz. İlçemizigeleceğe hazırlıyoruz. Bizler hizmet bilincini ibadet bilinci olarak kabulettik. Hizmet belediyeciliğinin yanında gönül belediyeciliğini de etkin şekildeuygulamaya çalışıyoruz. Gönüllere girmekte gönül ister. Battalgazi’mizinyarınları çok daha güzel olacak. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN


Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.