Malatya
17 Mayıs, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.22
  • EURO
    35.04
  • ALTIN
    2487.6
  • BIST
    10614.3
  • BTC
    66177.15$

BAŞKAN GÜDER SAHAFLAR ÇARŞISI’NI GEZDİ


BAŞKAN GÜDER SAHAFLAR ÇARŞISI’NI GEZDİ
BAŞKAN GÜDER SAHAFLAR ÇARŞISI’NI GEZDİ


BattalgaziBelediye Başkanı Osman Güder, Sahaflar Çarşısı’nda ki esnafları ziyaret ederek,vatandaşlarla sohbet etti. Gençlere kitap okuma önerisinde de bulunan BaşkanGüder, okumak için kitaplarda satın aldı.

BattalgaziBelediye Başkanı Osman Güder ve Kahveciler Odası Başkanı Hacı Karanfil ilebirlikte Sahafçılar Çarşısı’nda (İstanbul Pasajı) esnaflarını ziyaret etti.Esnafların sorun ve taleplerini dinleyen Başkan Güder, sorunların çözümü içinilgili birim müdürlerine gerekli talimatları verdi. Gençlere kitap okumaönerisinde bulunan Başkan Güder, okumak için beğendiği yazarların kitaplarınıdaalmayı ihmal etmedi. Birkaç roman siparişinde de bulunan Başkan Güder, dahasonra pasajdaki çay ocağında vatandaşlarla çay içerek, sohbet etti.

KARANFİL: “DESTEKLERİNDEN DOLAYIBAŞKANIMIZA TEŞEKKÜRLERİMİZİ SUNUYORUZ”

BattalgaziBelediye Başkanı Osman Güder’e esnafa ziyaretinden dolayı teşekkürlerini iletenKahveciler Odası Başkanı Hacı Karanfil, “Biz kahveciler odası olarak esnafımızyaklaşık iki buçuk aydır Cumhurbaşkanımızın talimatıyla virüsten dolayı tedbirkapsamında dükkanlarını kapalı tuttu. Yetkililerimizin talimatıyla birkaç günönce iş yerlerimizi açtık. Tabi ortada bir virüs var ve sıkıntı büyüktü. Çokşükür aldığımız tedbirlerle virüsü kontrol altına almayı başardık. Bu süreiçinde bizlerden desteğini esirgemeyen Battalgazi Belediye Başkanımız OsmanGüder’e, Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan’a, Esnaf ve SanatkarOdası Başkanı Şevket Keskin’e desteklerinden dolayı teşekkürlerimi iletiyorum”ifadelerini kullandı.

BAŞKAN GÜDER: “ÜÇ KURALI HAYATIMIZDANKESİNLİKLE ÇIKARMAYACAĞIZ”

Ziyaretteaçıklamalarda bulunan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “Bugünkahveciler odası Başkanımız Hacı Karanfil ile beraber gerekli tedbirlereşliğinde açılan esnaflarımıza destek ziyareti gerçekleştirdik. Bundan sonraoluşacak yeni normalimiz ile birlikte vatandaşlarımız hem lokantalara hem deçayhaneler ve kafeteryalarda gidip oturabilecekler. Dünya da bir hastalık süreciyaşanmış oldu. Dolayısıyla ülkemiz, ilimiz, ilçemiz, mahallemiz ve sokaklarımızda bundan etkilenmiş oldu. Bu tedbirleri almak zorundaydık. Almayan ülkelerinşuan ne tür sıkıntılarla karşı karşıya kaldıklarını hep birlikte basındanmüşahede ediyoruz. Diğer ülkeleri gördükten sonra iyi ki biz bu tedbirlerizamanında ve yerinde almışız. 2 buçuk aydır şuan oturduğumuz kafeterya türü işyerleri kapalı durumdaydılar. Tüm illerimizde ki Hıfzıssıhha Kurullarınınbilgisi doğrultusunda bu tedbirler alınmıştı ve şuan tedbirler gevşetiliyor.Tabi ki hastalığın seyrine göre bu yol izlendi. Yeni normallerde neleriyapacağız; öncelikle maskesiz sokağa kesinlikle çıkmayacağız. Daha sonrasındasosyal mesafe kurallarına uyacağız. Hijyen kurallarını da unutmamak gerek. Buüç kuralı hayatımızdan çıkarmayacağız” şeklinde konuştu.

“BATTALGAZİ BELEDİYESİ OLARAK ESNAFIMIZINHER DAİM YANINDAYIZ”

Esnaflarınher daim destekçisi olduklarını hatırlatan Başkan Güder, gençlere de birtavsiye de bulunarak, şunları söyledi: “Her zaman söylüyorum bugün yine deklareedeceğim. Esnaflarımız bizim için değerlidir. Battalgazi Belediyesi olarak herdaim esnaflarımızın yanında olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Esnaflarımızgerekli tedbirlerini alarak dükkanlarını açmış durumdalar. Belediye olarakbütün işyerlerimize hijyen, maske ve dezenfeksiyon hususunda gerekli katkılarısunduk. Bugünde sahaflarımızı ziyaret ettik. Buraya geldiğiniz de biz dekişisel tedbirleri aldığımızda burada oturmanın, burada vakit geçirmenin hiçbirolumsuz yönünün olmadığını belirtmek için bugün buradayız. Özellikle gençlerebir tavsiyede bulunmak istiyorum. Kitap okumanın önemini herkes bilmektedir.Ben buradan gençlere kitap okumaları tavsiyelerinde bulunuyorum. Gençliğimizokusun. Sadece gençliğimiz değil, okumanın yaşı yoktur. Üstad Necip FazılKısakürek’i okuyun. Milli yazarımız Mehmet Akif Ersoy’un ‘Safahat’ kitabınıokuyun. Okumaktan kimseye zarar gelmemiştir bugüne kadar. Okuyan insanın hemkelime hazinesi gelişir hem hafızası kuvvetlenir. Öğrendiklerimizi arkadaşlarımızlamüzakere ve hatta münakaşa etmeliyiz. En yeni fikir, eski bir fikrin yenielbise giymiş halidir. Bir konu hakkında yazacağın zaman evvela öncedenyazılmış olan eserleri oku ki aynı şeyleri tekrarlayarak ömrümüzü israfetmeyelim. Ben tekrardan esnaflarımıza hayırlı işler bol kazançlar diliyorum”dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!