Malatya
20 Ağustos, 2025, Çarşamba
  • DOLAR
    40.92
  • EURO
    47.68
  • ALTIN
    4372.5
  • BIST
    10.962
  • BTC
    113690.95$

BAŞKAN GÜDER: “MALATYA’DA KENTSEL DÖNÜŞÜM YAPMAMIZ LAZIM”


BAŞKAN GÜDER: “MALATYA’DA KENTSEL DÖNÜŞÜM YAPMAMIZ LAZIM”
BAŞKAN GÜDER: “MALATYA’DA KENTSEL DÖNÜŞÜM YAPMAMIZ LAZIM”


Battalgazi BelediyeBaşkanı Osman Güder, “Malatya’da kentsel dönüşüm yapmamız lazım. Şuan olası birdepremde birçoğumuzun evi etkilenebilir. Battalgazi’de 2 mahallemiz de kentseldönüşüm projesi hazırladık. Bu konuda Battalgazi Belediyesi olarak öncü olmakistiyoruz” dedi.

24 Ocak tarihinde yaşanan Elazığ merkezli 6.8’lik depremdeen fazla etkilenen illerin başında Malatya gelirken, yaşanan deprem sonrasında Doğanyolilçesinde 202, Pütürge'de 150, Kale'de 37, Battalgazi'de 18, Yeşilyurt'ta ise 2olmak üzere 409 binanın yıkıldığı Malatya'da, Pütürge ilçesinde 2 bin 250,Battalgazi'de bin 229, Kale'de 827, Doğanyol'da 444, Yeşilyurt'ta ise 183 olmaküzere 4 bin 933 binada 9 bin 323 bağımsız bölümün ağır hasarlı olduğubelirlenmiş ve yürütülen hasar tespit çalışmaları kapsamında Doğanyol ilçesinde133, Battalgazi'de 102, Pütürge'de 54, Kale'de 11, Yeşilyurt'ta ise 6 olmaküzere 306 binanın acil yıkılmasına Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafınca kararverilmişti. Deprem sonrası ortaya çıkan bu vahim tablonun ardından Malatya’dakentsel dönüşümün gerekliliğini belirten Battalgazi Belediye Başkanı OsmanGüder, Battalgazi ilçesinde 2 mahalle için kentsel dönüşüm projesihazırladıklarının altını çizdi.

BAŞKAN GÜDER: “İKİMAHALLEMİZDE KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ HAZIRLADIK”

Battalgazi Belediyesi olarak kentsel dönüşümde öncü olmakistediklerini vurgulayan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “Bildiğinizüzere Elazığ merkezli 6.8 büyüklüğünde bir deprem yaşadık. Depremden hepimizbir şekilde etkilendik. Depremden etkilenen ilçelerin başında da Battalgazi’mizgeliyor. Battalgazi’mizin 300 binin üzerinde nüfusu var. Bu insanımıza depremsonrasında hemen ulaşmamız mümkün olmuyor. Bu deprem epey zamanımızı aldı ve başarıylaüstesinden geldik. Deprem sonrası vatandaşlarımızın ne ihtiyacı varsa kendiimkanlarımız ölçüsünde gidermeye çalıştık. Yerleşke yerlerimizin kurulmasılazım. Şuan onla ilgili ciddi sorunlar yaşıyoruz. Özellikle şunu belirtmekisterim ki; Malatya’da kentsel dönüşüm yapmamız lazım. Şuan birçoğumuzun evioluşabilecek depremden etkilenebilir. Temennimiz olmaması yönünde. Ama bunlarıplanlamak zorundayız. Battalgazi ilçemizde 2 mahallemizde kentsel dönüşümprojesi hazırladık. İnşallah onu uygulamaya koyacağız. Bu konuda öncü olmakistiyoruz. Konunun takipçisi olmak adına sık sık Ankara’ya gidiyoruz. İnşallahprojemizin hayata geçmesini sağlayarak, kentsel dönüşüm konusunda BattalgaziBelediyesi olarak örnek oluruz” ifadelerini kullandı.

“KUŞAK YOLU KISASÜREDE AÇILACAK”

Kuşak Yolu’nun kısa sürede açılacağını dile getiren BaşkanGüder, şunları söyledi: “Bizim bir kuşak yolumuz yok. Bir çevre yolumuz yok.Yani 2019’da yatırım olmadığı için Kuşak Yolunu açamadık. Kuşak yolunuaçamayınca oradaki imar problemini bitiremedik. Beydağı’nda bizim dönüşümyapabileceğimiz ve gelişmeyi sağlayabileceğimiz hiçbir alanımız yok. Birazalanımız vardı. Orayı da TOKİ ile dönüştürmeye çalıştık. Sürekli Ankara’yagiderek işlerimizin takibini gerçekleştiriyoruz. İnşallah kuşak yolumuz kısasürede açılacak. Çevre yolumuz ile ilgili çalışmalar ise devam ediyor. Odaaçıldığında inşallah Battalgazi’miz için güzel bir hizmet yapmış olacağız”dedi.

“MALATYA’NINKÜTÜPHANE İHTİYACI VAR”

Malatya’nın acil olarak kütüphane ihtiyacı olduğunuvurgulayan Başkan Güder, “Malatya’nın acilen bir kütüphaneye ihtiyacı var.Kernek meydanındaki kütüphanemiz yıkıldı. Kütüphane ihtiyaçlarımız var ve şuanonların tespitlerini yapıyoruz. Sayın Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkanımızile yapmış olduğumuz görüşmede sayın valimiz ile ortak kanaatimiz oldu. Dahaönce Yeşil Kuşak içinde bulunan ve yıkılarak başka bölgeye taşıdığımız AtatürkKız Lisesi vardı. Atatürk Kız Lisesini yerine 5 bin kişinin yararlanabileceğibir kütüphane düşünüyoruz.” Şeklinde konuştu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!