Malatya
01 Mayıs, 2025, Perşembe
  • DOLAR
    38.32
  • EURO
    43.77
  • ALTIN
    4105.0
  • BIST
    9.358
  • BTC
    92349.288$

BAŞKAN GÜDER: “GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİNE BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ”


BAŞKAN GÜDER: “GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİNE BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ”
VALİ BARUŞ:" ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ BÖLGEDE ÖNEMLİ BİR MİSYON ÜSTLENİYOR"BAŞKAN GÜDER: “GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİNE BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ”


Malatya Valisi AydınBaruş ve Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, 23-29 Eylül Uluslararasıİşitme Engelliler Haftası nedeniyle Battalgazi Belediyesi Engelsiz Yaşam veRehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret etti. Ziyarette konuşan Battalgazi BelediyeBaşkanı Osman Güder, “Engelsiz Yaşam Merkezi’miz Malatya halkının mutluluğunuartıracak hizmetler sunmaktadır. Çünkü Battalgazi Belediyesi olarak gönülbelediyeciliğine önem veriyoruz” dedi.

Malatya Valisi Aydın Baruş, Battalgazi Belediye BaşkanıOsman Güder, Milli Eğitim Müdürü Battal Kanbay ve AK Parti Battalgazi İlçeBaşkanı Basri Kahvesi ile birlikte Battalgazi Belediyesi bünyesinde hizmetveren ve Türkiye’nin en kapsamlı Merkezleri arasında gösterilen Engelsiz Yaşamve Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret etti. Yüzme havuzu, uzay terapisi, duyubütünleme terapisi, oyun eğlence odası, çok amaçlı etkinlikler salonu, okumasalonu ve kafeterya gibi birçok bölüm bulunduğu merkezde incelemelerdebulunan Vali Baruş ve Başkan Güder, engelli bireylerin eğitimi ve rehabilitasyonuiçin tüm ayrıntıların düşünüldüğü ve merkezin Malatya’ya önemli hizmetlersunduğunu belirtti.

BAŞKAN GÜDER:“TÜRKİYE’DE SAYILI MERKEZLER ARASINDA”

Battalgazi Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi’nin Malatyahalkının mutluluğunu artıracak hizmetler verdiğinin altını çizen BattalgaziBelediye Başkanı Osman Güder, “Battalgazi Belediyesi olarak bölgemizde yaşayanvatandaşlarımızın sorunlarını giderme ve yüklerini hafifletme adına BattalgaziBelediyesi daha önce burada bir Engelsiz Yaşam Merkezi inşa etmişti. BuEngelsiz Yaşam Merkezi, Malatya’daki diğer merkezlerden farklı olarak birçokaktiviteyi farklı alanlarda ve daha özel ortamlarda gerçekleştiriyor. Buanlamda Battalgazi Engelsiz Yaşam Merkezimiz Malatya’da önemli bir yeresahiptir. Buradaki farklılıklar arasında sınıf sayımızın fazla olması,hocalarımızın bire bir eğitim vermeleri, hidroterapi tedavisinin yapılması,uzay terapi, hortikültürel tedavinin yapılması ile bölgede ilk olma özelliğinesahip bir merkez. Türkiye’de sayılı merkezler arasında yer alıyor. Malatya’dabu noktada daha fazla insanın faydalanabileceği alanları arttırma adınaBattalgazi Belediyemizin bu merkezinde sayın valimiz ile birlikte incelemelerdebulunduk. Vali bey incelemelerin ardından bizlere memnuniyetini dile getirdiler.Bizler rehabilitasyon merkezlerinden farklı olarak esas amacımız ailelerüzerinde oluşan yükü kaldırmak. Diğer rehabilitasyon merkezleri bir öğrenciyeayda belli saatler içinde tedavi ve eğitim veriyor. Bizde böyle bir düşüncehakim değil. Verilen saat uygulamasının kat kat üzerine çıkıyoruz. Merkezimizde32 çalışan personelimiz var. Her branşta birden fazla eğitimci ile ailelermuhatap oluyorlar. Bu yönü ile gerçekten Malatya’mız da özel ilk yerlerden birtanesi. Burada inşallah umuyorum ki; vatandaşımız bir sıkıntısını gidermişoluruz. Arzu ediyoruz ki özel insanımız tabi ki az olsun. Ama maalesef butoplumun bir gerçeği. Bu gerçeği de aileler ve vatandaş adına kolaylaştırmaklazım. Bunu da Battalgazi Belediyesi olarak burada sağlıyoruz, sağlamaya çalışıyoruz.Eğitimlerimiz burada devam ediyor” ifadelerini kullandı.

“GÖNÜLBELEDİYECİLİĞİNE BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ”

Gönül Belediyeciliğine büyük önem verdiklerini vurgulayanBaşkan Güder, “Sürekli altını çizdiğimiz bir şey var. Battalgazi Belediyesiolarak bizler gönül belediyeciliğine önem veriyoruz. Gönül belediyeciliğidemek, vatandaşlarımıza kurum kimliği ile yaklaşan bir merci olmaktan öteonlara adeta yakın akraba olmaktır. Herkesin dar zamanlarda gidecek bir adresi,çalacak bir kapısı olduğuna güvenmesidir. Kimseye kendini bir köşede unutulmuşhissettirmemektir. Gönül belediyeciliği, gönülleri kazanmak, gönülleri yapmak,gönülleri hoş tutmak demektir. Battalgazi Belediyesi olarak bunu fazlasıylabaşardığımızı düşünüyorum. Engelsiz Yaşam Merkezi’miz Malatya halkınınmutluluğunu artıracak hizmetler sunmaktadır.”

VALİ BARUŞ: “BU TÜR MERKEZLERİNSAYISI ARTTIRILMALI”

Battalgazi Engelsiz Yaşam ve Rehabilitasyon Merkezi’ninMalatya için önemli bir merkez olduğunu aktaran Malatya Valisi Aydın Baruş,“Bugün İl Milli Eğitim Müdürümüz ile birlikte Battalgazi Beledimizin EngelsizYaşam Merkezi’ni ziyaret ettik. Eğitim hem çocuklarımızın geleceğe hazırlanmasıhem de insanımızın hayat boyu eğitimi noktasında yeni şeyler öğrenmesibakımından önemli bir faaliyet alanı. Bizim şuanda ilgilendiğimiz konudaözellikle engelli kardeşlerimizin okul çağı dışına çıktığı zaman eğitimsürecini devam etmesidir. Bu bağlamda Battalgazi Belediye’mizin Engelsiz YaşamMerkezi, rehabilitasyon ve eğitim anlamında faaliyet gösteriyor. Burası Malatyaiçin çok önemli bir merkez. Bu tür merkezlerin de yayılması lazım. Çok güzelbir tesis. Bölgede önemli bir misyonda üstleniyor. Ömür boyu eğitimfaaliyetlerini engelliler adına nasıl sürdürebilir, nasıl faydalı tesislerkurabiliriz bunun düşüncesi içerisindeyiz. Engellilerimizin burada hemrehabilitasyon hizmeti alması hem de eğitim hizmeti alması çok önemli.Ailelerimize evlatlarını gönül rahatlığıyla teslim edebilecekleri güveniliryerler lazım. Bu tür yerleri çoğaltırsak hem engelli ailelerimize daha rahatbir yaşam imkanı sunmuş oluruz hem de engelli çocuklarımızın vakitlerini güzeldeğerlendirmesini ve kendilerini geliştirmelerini temin etmiş oluruz. Benayrıca Battalgazi Belediye Başkanımız Osman Güder’e yapmış olduklarıçalışmalardan dolayı teşekkür ederim. Bu iş çok zahmetli bir iş. Emekgerektiren bir iş. Çalışan arkadaşlarımıza da ayrıca teşekkür ediyorum. Ama bufaaliyetler olmadan toplumsal barışı sağlamamız ve insanımızı rahat ettirmemizmümkün değil. Bu sosyal çalışmalar hem belediyecilik açısından hem de diğerkamu kurumları açısından çok önemli. Bu konu sadece belediyeleri deilgilendirmiyor. Hem Milli Eğitim Bakanlığımızı hem de Aile Sosyal HizmetlerBakanlığımızı ilgilendiriyor. Önemli olan kurumlar arasında iyi bir iş birliğitemin ederek, bu alanda ilimizi sayılı iller arasına geçirmek amacımızdır”dedi. 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!