2024 ak parti
Malatya
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.97
  • ALTIN
    2429.8
  • BIST
    9801.7
  • BTC
    63837.42$

BAŞKAN GÜDER’DEN “BATTALGAZİ KAYISI HASADI FOTOĞRAF MARATONU”NA DAVET


BAŞKAN GÜDER’DEN “BATTALGAZİ KAYISI HASADI FOTOĞRAF MARATONU”NA DAVET

BattalgaziBelediyesi tarafından 1 ile 4 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek olan “BattalgaziKayısı Hasadı Fotoğraf Maratonu” konulu ödüllü fotoğraf yarışmasıbaşvurularının herkese açık olduğunu belirten Battalgazi Belediye Başkanı OsmanGüder, bu özel yarışmaya tüm Malatyalıları davet etti.

Battalgazi Belediyesi ve Fırat Kalkınma Ajansı tarafındanMalatya Fotoğraf Sanatı ve Sinema Sanatı Derneği (MAFSAD) iş birliği ve TürkiyeFotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) destekleriyle ilçenin kültürel, tarihi vedoğal zenginliğini gözler önüne sermek ve Malatya’nın simgesi haline gelenKayısının tanıtımına katkı sağlamak amacıyla düzenleyeceği “Battalgazi KayısıHasadı Fotoğraf Maratonu” konulu ödüllü fotoğraf yarışmasının startı yarınveriliyor. Türkiye’nin Avrupa Birliği nezdinde coğrafi işaret tesciline sahipolan Kayısısının hasadı, kurutulması, pazarlaması gibi işlemlerinin fotoğrafsanatçıları tarafından kadraja alınmasını sağlamak amacıyla düzenlenecek olanve 18 yaş üstü amatör veya profesyonel tüm fotoğrafçılar en fazla 5 eser ilekatılım sağlayabileceği ödüllü fotoğraf yarışması başvurularının herkese açıkolduğunu belirten Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “Bu özel yarışmayatüm fotoğraf sanatçıları ve amatör fotoğrafçılıkla uğraşan herkes davetlidir”dedi.

BAŞKANGÜDER: ““BU ÖZEL YARIŞMAYA HERKES DAVETLİDİR”

1 Temmuz Perşembe günü saat 10.00’da Tarihi Silahtar MustafaPaşa Kervansaray’ında gerçekleştirilecek olan açılış töreni ile yarışmabaşvurularının başlayacağını aktaran Başkan Güder, “Ulusal Battalgazi KayısıHasadı Fotoğraf Yarışması Maratonu inşallah yarın Battalgazi Belediyemiztarafından saat 10:00’da tarihi Mustafa Paşa Kervansarayı’nda başlatılacaktır.Milli ürünümüz olan kayısının her aşamasını resmederek, gerek ulusal gerekseuluslararası platformlarda tanıtma amacıyla düzenleyeceğimiz Battalgazi KayısıHasadı Fotoğraf Yarışmasını, Battalgazi Belediyesi, Fırat Kalkınma Ajansı veMAFSAD işbirliği ile bu programı düzenliyoruz. Burada amacımız hem kayısımızıevrelerini tanıtmak, hem de tarih başkenti ilçemizin güzellikleri gözler önünesermektir. Yarışmacı arkadaşlarımıza tanıtıcı gezilerimizde olacak. UNESCODünya Miras Kalıcı Listesi'ne aday Arslantepe Höyüğü’müz, ilçemiz sınırlarındayer alıyor. Kalıcı listede yer alması için üstümüze düşen tümsorumluluklarımızı yerine getirdik ve toplantıda çıkacak sonucu bekliyoruz.Etkinliğimiz dört gün sürecek. Jürilerimiz tarafından ödüle layık görülenfotoğraflara, ödüllerini takdim edeceğiz. Birinci olan yarışmacıya; 10 bin TLpara ödülü, ikinci olan yarışmacıya; 8 bin TL para ödülü ve üçüncü olanyarışmacıya ise 6 bin TL para ödülü hediye verilecektir. Fırat Kalkınma Ajansıtarafından verilecek olan 3 bin TL para ödülü ise Battalgazi ilçe sınırlarıiçerisinde bulunan tarihi mekanlardan çekilmiş fotoğraflar arasında seçilecek.Ödüllü fotoğraf yarışmasında; 3 kişiye verilecek olan Jüri mansiyon ödülü isebin TL olacak. Öte yandan dereceye giremeyen ama sergilenmeye hak kazanan 37adet eser sahibine ise 300 TL para ödülü hediye edileceğiz. Bu özel yarışmayatüm fotoğraf sanatçıları ve amatör fotoğrafçılıkla uğraşan herkes davetlidir.Yarışmaya katılacak vatandaşlarımıza şimdiden teşekkür eder ve başarılardilerim” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!