Malatya
13 Mayıs, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.21
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2419.9
  • BIST
    10067.82
  • BTC
    62730.48$

BAKAN YARDIMCISI DEMİRCAN, ‘COVİD-19 GÜNLERİNDE YAŞAM’ SERGİSİNİN AÇILIŞINI YAPTI


BAKAN YARDIMCISI DEMİRCAN, ‘COVİD-19 GÜNLERİNDE YAŞAM’ SERGİSİNİN AÇILIŞINI YAPTI
BAKAN YARDIMCISI DEMİRCAN, ‘COVİD-19 GÜNLERİNDE YAŞAM’ SERGİSİNİN AÇILIŞINI YAPTI


“Covid-19’unEtkilerini Sanatın Etkileyici Yönüyle Ön Plana Çıkarttık”

Malatya Park AVM’de Etkin Kütüphanesinin açılışını yapanKültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, kent protokolüylebirlikte Yeşilyurt Belediyesi tarafından düzenlenen ‘COVİD-19 Günlerinde Yaşam’ konulu fotoğraf yarışmasında dereceyegiren eserlerin yer aldığı sergininde açılışını yaptı.  

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, YeşilyurtBelediye Başkanı Mehmet Çınar’ın daveti üzerine Malatya Park AVM’de ki sergialanını gezip, dereceye giren eserleri yakından inceledi.  

Bakan Yardımcısı Demircan ile açılışa katılan protokolüyelerine yarışma hakkında bilgiler paylaşan Yeşilyurt Belediye Başkanı MehmetÇınar, dünyayı etkisi altına alan (KOVİD-19) salgını sürecinde ülkemizde devameden yaşam şartları, toplum ve insan hayatında meydana gelen değişimlerisanatsal çalışmalarla gün yüzüne çıkarmak adına ‘COVİD-19 Günlerinde Yaşam’ konulu fotoğraf yarışmasıdüzenlediklerini söyledi.

22 Mayıs ile 17 Ağustos 2020 tarihleri arasında gerçekleşen ‘COVİD-19 Günlerinde Yaşam’ konulufotoğraf yarışmasına 45 fotoğrafçının birbirinden değerli eserleriylekatıldığını ifade eden Başkan Çınar, pandemi tedbirleri nedeniyle erteledikleriödül törenini uygun bir zamanda yapacaklarını söyledi.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan ilekent protokolünü sergi alanında ağırlamaktan mutlu olduklarını ifade edenBaşkan Çınar, “ Malatya Park AVM’deki Etkin Kütüphanesinin açılışını yapanKültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan ile protokolümüzünsaygıdeğer üyelerine davetimize icabet ettiği öncelikle çok teşekkür ediyorum. SayınBakan Yardımcımıza ve diğer misafirlerimize açılışını yaptığımız sergininamaçları ve hedefleri üzerine bilgiler paylaştık. Oluşturduğu olumsuz etkilerbakımından toplum ve insan hayatını baştan aşağıya değiştiren koronavirüssalgını nedeniyle yaşadığımız ciddi değişkenliği, sanatın o güçlü diliylegünümüzden geleceğe taşımak adına toplumda farkındalık oluşturan ulusal düzeydebir yarışma düzenledik. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüz tarafındandüzenlenip, Fotoğraf Sanatı Federasyonu ve MAFSAD’ın katkılarıyla 22 Mayıs’tabaşlattığımız ‘COVİD-19 GünlerindeYaşam’ konulu fotoğraf yarışmamıza eserlerini gönderen tümfotoğrafçılarımıza öncelikle teşekkürlerimi gönderiyorum. Seçici Kurulumuzdayer alan çok kıymetli akademisyenler ve fotoğrafçılarımızın oldukça titizdeğerlendirmelerin ardından ilk 3’e giren fotoğrafçılarımızı ayrıca tebrikediyorum ve kutluyorum.  Yarışmamızagönderilen eserlerinde hepsi birbirinden değerli ve kıymetlidir. Bütün eserlerikültür arşivimize dâhil ederek, gelecek nesillere taşımış olacağız. Ödültörenimizi yapıp dereceye giren fotoğrafçılarımıza ödüllerini takdim edecektikancak pandemi tedbirleri nedeniyle ertelemek durumunda kaldık. En uygun zamandatörenimizi yapıp ödülleri dağıtacağız. Sosyal ve kültürel hizmetlerimizle,toplum ve insan hayatını direk ilgilendiren konularda toplumsal farkındalıkoluşturmaya devam edeceğiz. Hemşerilerimiz sergimizi 30 Aralık Çarşamba gününekadar gelip gezebilir.” diye konuştu.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan’da,düzenlenen yarışmadan dolayı Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar ile destekveren kurum ve kuruluşlara teşekkürlerini sundu.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’da, Kültür ve TurizmBakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan’a günün anısına tablo hediye etti.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!