2024 ak parti
Malatya
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.34
  • EURO
    35.13
  • ALTIN
    2303.2
  • BIST
    9079.97
  • BTC
    70861.92$

Arnavutköy’de kiralık daire ararken nelere dikkat edilmeli?  


Arnavutköy’de kiralık daire ararken nelere dikkat edilmeli?  
Son yılların prim değeri yükselen ilçesi Arnavutköy, Çatalca Yarımadası üzerinde yer alıyor. İstanbul Avrupa Yakası’nın konut pazarında Arnavutköy emlak sektöründe adından söz ettiriyor.  

Arnavutköy’ün son yıllarda prim değerinin yükselmesinin başında üçüncü havalimanı projesi geliyor. Başakşehir-Ispartakule-Hadımköy ve Hasdal-Karaburun yolu ile üçüncü havalimanı, üçüncü köprü çevre yolları ve Kanal İstanbul gibi projeler de ilçenin değerlenmesinin en büyük etkenlerinden. İstanbul Boğazı’na alternatif olarak oluşturulan su yolu projesi Kanal İstanbul’un, güzergâhında bulunan Arnavutköy’de konut fiyatları artıyor. Özellikle Arnavutköy’de satılık ve kiralık daire fiyatları yakından takip ediliyor. Peki, Arnavutköy’de kiralık daire bakarken nelere dikkat edilmeli? Arnavutköy kiralık daire fiyatları ne kadar? İşte Arnavutköy’de kiralık daire arayanlar için önemli bilgiler…  

 Arnavutköy’de kiralık daire bakarken dikkat edilmesi gerekenler:  

• Araştırma yapın   

Son yılların prim değeri yükselen ilçelerinden Arnavutköy’de kiralık daire arayışındaysanız ilk olarak bütçenizi belirlemelisiniz. Bütçenize uygun evi bulmak için de iyi bir araştırma yapmalısınız. Aradığınız evi bulmak istiyorsanız vakit ayırıp, fiyat karşılaştırması yapmalı ardından harekete geçmelisiniz.  

• Lokasyon belirleyin  

Arnavutköy’ün hangi semtinde oturmak istiyorsunuz? Oturacağınız semt hastaneye, işyerinize ve sosyal alanlara yakın mı? Lokasyon belirlerken bu hususları göz önünde bulundurmalısınız. Örneğin; oturacağınız yerin hastaneye, alışveriş merkezine ve işyerinize yakın olmasına dikkat etmelisiniz. Tutacağınız evin işyerinize ve sosyal yaşam alanınıza uzak olması yaşam kalitenizi düşürebilir.  

• Kiralayacağınız daireyi yakından inceleyin  

Kiralayacağınız daireye karar vermeden önce yakından incelemelisiniz. Evi yakından incelerken ev sahibine, sorular yöneltmelisiniz. Daire depreme dayanaklı mı?  Tesisat sağlam mı? Dairede bakım gerektirecek bir durum var mı? Güneş alıyor mu? Rutubetli mi? Isı yalıtımı var mı? Bu ve bunun dışında sormak istediğiniz tüm soruları sormalısınız. İlerde sorun yaşamamak ve zaman kaybetmemek adına kiralayacağınız daire hakkında tüm bilgileri edinmeli ve kafanızdaki soru işaretlerini gidermelisiniz. Kafanızdaki tüm sorulara yanıt bulup, evi tutmaya karar verdiyseniz kira sözleşmesi yapmadan önce; ödeme ayrıntıları, depozito, aidat giderleri gibi unsurlara dikkat etmelisiniz.  

Arnavutköy kiralık daire fiyatları ne kadar? 

Zingat.com Bölge Raporu verilerine göre, Arnavutköy kiralık ev fiyatı ortalama 100 metrekare için minimum 594 TL, maksimum 990 TL arasında değişirken, ortalama kira fiyatı 792 TL olarak gösteriliyor.  

Arnavutköy ulaşım projeleri 

Gayrimenkul sektörünün yıldızı parlayan ilçelerinden Arnavutköy’de ulaşım projeleri çalışmaları hızla devam ediliyor.  Arnavutköy’de yer alan raylı ulaşım projeleri şöyle; Üçüncü Havalimanı-Arnavutköy-Kayaşehir-Olimpiyat Stadı-Halkalı-Küçükçekmece metro hattı, Habipler-Arnavutköy hafif metro hattı, Üçüncü Havalimanı-Gayrettepe metro hattı ve Sabiha Gökçen Havalimanı-Yavuz Sultan Selim Köprüsü-Üçüncü Havalimanı hızlı tren hattı.  

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!