2024 ak parti
Malatya
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.32
  • EURO
    35.13
  • ALTIN
    2299.0
  • BIST
    9057.25
  • BTC
    70727.14$

5. Geleneksel İstanbul’da Malatya Tanıtım Günlerinin resmi açılışı yapıldı


5. Geleneksel İstanbul’da Malatya Tanıtım Günlerinin resmi açılışı yapıldı


MALATYA İSTANBUL’DA TANITILIYOR

 

5.Geleneksel İstanbul’da Malatya Tanıtım Günlerinin resmi açılışı, 22 Eylül 2022 Perşembegünü İstanbul Yenikapı’da düzenlenen törenle start aldı.

Malatya tanıtım günlerinin açılış programına, Malatya Valisi HulusiŞahin, AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, MHPİstanbul Milletvekili Arzu Erdem, CHP İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel,Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Kaymakamlar, İlçe BelediyeBaşkanları, Siyasi Parti temsilcileri, MASTÖB ve MAKON üyeleri, STK’lar,Federasyonlar, Dernekler, Muhtarlar ile çok sayıda vatandaş katıldı.

MalatyaBüyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 22-25 Eylül tarihleri arasındaİstanbul Yenikapı’da düzenlenen ‘Malatya Tanıtım Günleri’ etkinliğininaçılışına katılarak İstanbul’da yaşayan Malatyalılarla bir araya geldi. 25Eylül tarihine kadar sürecek olan etkinlik kapsamında Malatya’nın tarihi vekültürü başta olmak üzere turistik ve doğal güzellikleri, yöresel yemekleri vebirçok ürün misafirlere tanıtılacak.

İmparatorluklara başkentlik yapmış önemli bir şehirdebulunduklarını belirten Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan konuşmasında, “İnsanlık medeniyetininbaşladığı Anadolu’yu anayurt yapan destan şehri diye Malatya’yı tarif ediyoruz.İlk devletin, ilk gümrükleme işlemlerinin, taş devrinden demir devrine evrilmeMalatya’da zuhur etmiştir. Medeniyetin başladığı yer Malatya’dır. Dünya’da ilkdevletin kurulduğu yer Malatya’dır. İnsanlık tarihinde bu kadar önemli olan buşehirde yaşamak bizimiçin bir şereftir aynı zamanda bir vebaldir. Bu şehirde yaşayan ve halkınteveccühü ile yerel yönetici olarak bu şehre hizmet destanı yazmak zorundayız.Güzel bir şehirde, imparatorluklara başkentlik yapmış bir şehirde bulunuyoruz.Necip Fazıl Kısakürek şöyle tarif ediyor; 

İstanbul,
İstanbul...

Ana gibiyar olmaz, İstanbul gibi diyar;
Güleni şöyle dursun, ağlayanı bahtiyar...

Gecesisünbül kokan
Türkçesi bülbül kokan,
İstanbul,
İstanbul...

İmparatorluklarabaşkentlik yapmış bir yerde Malatya tanıtım günlerini icra etmek bizMalatyalılar için de bir onurdur. Malatya Tanıtım Günleri önemlidir. Buradahemşerilerimden şunu ifade etmek istiyorum. Malatya Tanıtım Günleri bunu birhemşeri buluşmasının ötesinde Malatya’nın kültürel, sosyal ve ekonomik yöndentanıtılması için bir fırsat olarak değerlendirilmesi ve mahalle komşularımızıburaya getirerek Malatya’mızın tanıtımını burada yapmalıyız. Güneşin AltınYumurtası olan kayısımızın Türkiye ve Dünya için ne kadar önemli olduğunuanlatmamız gerekiyor. İstanbul’da gerçekleştiren bu buluşmanın Malatya’mıza veülkemize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

Kısa birsüre önce Malatya Valisi olarak atandığını belirten Malatya Valisi HususiŞahin, “Hep Malatya’nın güzelliklerini gördüm. Malatyalıların Malatya’ya sahipoluşunu gördüm. Malatya’yı Malatya yapan Malatyalılardır. Malatyalılarınmemleket sevgisidir. Hepimizin hedefi Malatya’yı tanıtmaktır. Malatyalılarıİstanbul’da Malatya ile buluşturmak. Memleket hasretlerini, sıla hasretlerinimümkün olduğu kadar tatmin edecek bir hazırlık yapıldı” dedi.

Konuşmaların ardından katılımcılar tarafından ‘Arslantepe’den Yeditepe’ye MalatyaTanıtım Günleri’ temasıyla İstanbul Yenikapı’da açılan stantlar gezilerekİstanbul’da yaşayan Malatyalılar ile bir araya gelindi.

 

 

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!